3.9אלף
הדפסה
רוטב שמנת בלסמי
רוטב שמנת בלסמי הוא רוטב נהדר המיועד לניוקי או פסטה רחבה (פטוצ'יני למשל). החומץ הבלסמי יחד עם עלי הבזיליקום שוברים את המתיקות של השמנת והופכים את הרוטב לחגיגת טעמים של ממש. המתכון קל ומהיר להכנה - ומומלץ במיוחד!
- זמן בישול : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שמנת מתוקה - מיכל (250 מ''ל)
- שמנת לבישול - חצי מיכל (125 מ''ל)
- שמן זית - 2 כפות
- שיני שום - 4-5 שיניים
- חומץ בלסמי - כף
- עלי בזיליקום - 6-7
- אגוז מוסקט - מעט
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה.
- מקלפים את שיני השום ולוחצים אותן בלהב הסכין כדי לפתוח אותן מעט.
- מטגנים אותן בשמן הזית להזהבה.
- מוסיפים את השמנת המתוקה וחצי המיכל של השמנת לבישול ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים פלפל שחור גרוס , מלח ואגוז מוסקט.
- מוסיפים כף חומץ בלסמי, או לפי הטעם.
- קורעים עם הידיים 6-7 עלי בזיליקום וזורקים למחבת. מומלץ להוסיף אותם לקראת הסוף, כדי שיישאר חי ורענן.
- ממשיכים לצמצם את הרוטב עד שהוא מסמיך.
זהו! מוכן!
להגיש על צלחת ניוקי או פטוצ'יני.