מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב שמנת בלסמי

רוטב שמנת בלסמי

מאת אסף כהן
ניוקי ברוטב שמנת בלסמי

רוטב שמנת בלסמי

על ידי 14 ביולי 2013

רוטב שמנת בלסמי הוא רוטב נהדר המיועד לניוקי או פסטה רחבה (פטוצ'יני למשל). החומץ הבלסמי יחד עם עלי הבזיליקום שוברים את המתיקות של השמנת והופכים את הרוטב לחגיגת טעמים של ממש. המתכון קל ומהיר להכנה - ומומלץ במיוחד!

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מחממים 2 כפות שמן זית במחבת גדולה.
  • מקלפים את שיני השום ולוחצים אותן בלהב הסכין כדי לפתוח אותן מעט.
  • מטגנים אותן בשמן הזית להזהבה.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה וחצי המיכל של השמנת לבישול ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים פלפל שחור גרוס , מלח ואגוז מוסקט.
  • מוסיפים כף חומץ בלסמי, או לפי הטעם.
  • קורעים עם הידיים 6-7 עלי בזיליקום וזורקים למחבת. מומלץ להוסיף אותם לקראת הסוף, כדי שיישאר חי ורענן.
  • ממשיכים לצמצם את הרוטב עד שהוא מסמיך.

זהו! מוכן!

להגיש על צלחת ניוקי או פטוצ'יני.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: