5אלף
הדפסה
רוטב שמן זית וברוקולי פיקנטי לפסטה
רוטב עדין וטעים במיוחד של שמן זית, ברוקולי ותבלינים פיקנטיים שישבו לכם היטב על כל פסטה רחבה כמו פפרדלה, פטוצ'יני ועוד. הרוטב קל מאוד להכנה, רענן וטעים.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 5 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- ברוקולי - 400 גרם מהקפואים בסופר - כמה שיותר פרחים (כולל אלו שנפלו לתחתית השקית)
- מיץ לימון - 2 כפות
- שמן זית - שליש כוס
- זרעי חרדל - כפית
- פלפל סודני - 1 (או חצי כפית צ'ילי גרוס)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - לפי הצורך
הוראות הכנה
- ממלאים סיר קטן במים עף כף מיץ לימון ומביאים לרתיחה.
- כשהמים רותחים מוסיפים את הברוקולי ומביאים לרתיחה שניה.
- מסננים את הברוקולי מהמים ונותנים לו להתקרר.
- מורידים לברוקולי את הגבעולים העבים ומשאירים רק את הפרחים.
- כותשים את הפלפל הסודני.
- מכינים את הפסטה - ורגע לפני שהיא מוכנה ממשיכים להכין את הרוטב
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את גרגרי החרדל, הפלפל הסודני (או הצ'ילי) המלח והפלפל.
- מוסיפים את פרחי הברוקולי וכף לימון ומערבבים.
- מוסיפים את הפסטה (מסוננת ממים) ומקפיצים עד שהכל מעורבב היטב.
זהו! מוכן!