מתכונים קלים רטבים ומטבלים רוטב שמן זית בזיליקום ושום

רוטב שמן זית בזיליקום ושום

מאת אסף כהן
רוטב שמן זית בזיליקום ושום

רוטב שמן זית בזיליקום ושום

על ידי 2 ביוני 2014

רוטב שמן זית בזיליקום ושום הוא רוטב לפסטות - קל מאוד להכנה וטעים כל כך. הרוטב מיועד לפסטות רחבות כמו פטוצ'יני ופסטות ממולאות כמו רביולי. רוטב שמן זית עם בזיליקום ושום עדין, מתובל היטב ומומלץ מאוד!

  • זמן הכנה : 1 דקות
  • זמן בישול : 2 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

שימו לב - המתכון מחייב תשומת לב והכנה מהירה - אם תסיטו את תשומת הלב - השום והבזיליקום פשוט ישרפו וחבל.

את הרוטב מכינים כשהפסטה כבר מוכנה. אני יודע, זה נגד כללי הפסטה - אבל מכיוון שהכנת הרוטב היא כ2-3 דקות - מכינים את הרוטב ממש לפני ההגשה.

את 2 השלבים הראשונים אפשר להכין לפני שהפסטה מוכנה.

  • פורסים את השום דק דק דק דק.
  • פורסים את הבזיליקום לפרוסות ברוחב חצי ס"מ.
  • במחבת גדולה מחממים את שמן הזית לרתיחה.
  • מוסיפים את הצ'ילי הגרוס אם רוצים ומטגנים 10 שניות שהצבע יצא והשמן יקבל גוון אדמדם יפה.
  • מוסיפים את השום ומקפיצים חצי דקה.
  • מוסיפים את המלח והפלפל.
  • מוסיפים את עלי הבזיליקום - מטגנים עוד חצי דקה ומורידים מהאש - ושופכים את הרוטב לתוך קערה - שלא ימשיך להיטגן עוד במחבת.
  • מכניסים לקערה את הפסטה (אם זה לא רביולי) ומערבבים היטב.
  • אם הכנתם רביולי - מסדרים את הרביולי בצלחת ויוצקים עליהם את הפסטה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: