רוטב פסטו
רוטב פסטו הוא אחד הרטבים הפופולארים ביותר בישראל. הוא בריא, הוא טעים, הוא מאוד דומיננטי ומתאים להמון מאכלים - החל מדגים, בשר, עופות, כריכים, סלטים ועוד. פסטו הוא מתכון שקל מאוד להכין והוא נשמר לאורך זמן.
הרוטב שלפניכם עשיר בלוטאין - אחד האנטיאוקדיסנטים החשובים ביותר לשמירה על בריאות העין, וזאת בזכות העלים הירוקים הנמצאים בו בשפע. מומלץ לשלב בתוך כריך מלחם שיפון או כוסמין, עם ירקות, נבטים ועלי רוקט.
תזונה המועשרת באנטיאוקסידנטים היא תזונה בריאה יותר לעיניים - וכזו שמסייעת להפחית את הסיכון ללקות במחלות רשתית העין. האנטיאוקסידנטים מסייעים לגוף להילחם ברדיקלים החופשיים, אשר מהווים את אחד הגורמים המשמעותיים בהתפתחות מחלות רשתית.
- זמן הכנה : 3 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
הוראות הכנה
- מקלפים את ראש השום (איך עושים את זה בשניות? לחצו כאן).
- מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון - ועבדו אותו עד לקבלת ממרח.
זהו! מוכן!
המתכון באדיבות איתי שרף, מומחה לטיפול טבעי במחלות עיניים - כותב ספר המתכונים "תזונה נכונה לבריאות העיניים". למידע נוסף אודות הספר בקרו באתר.