4אלף
הדפסה
רוטב עגבניות שרי פיקנטי
רוטב עגבניות שרי פיקנטי הוא רוטב עדין במיוחד מצד אחד - ועוקץ בפיקנטיות מצד שני והתוצאה היא אחד הרטבים הכי טעימים שיש לפסטה. רוטב עגבניות שרי פיקנטי עם הרבה שום, צ'ילי גרוס ושמן זית טוב יעשו שמח לפסטה שלכם.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עגבניות שרי - חצי קילו
- שום כתוש - 4 שיניים
- שמן זית - בנדיבות
- חמאה - 10 גרם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- צ'ילי גרוס - כפית
- סוכר - קורט
- בזיליקום יבש - כפית
- פסטה פנה - חבילה
הוראות הכנה
מומלץ לשים את הפסטה כבר לבישול - תהליך הכנת הרוטב הוא קצר יחסית.
- חותכים את עגבניות השרי לרבעים (איך חותכים עגבניות שרי במהירות? לחצו כאן)
- מחממים שכבה של שמן זית במחבת גדולה (לפחות 2 מ"מ גובה)
- כשהשמן חם מוסיפים את העגבניות החתוכות ומטגנים דקה וחצי.
- מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים.
- מוסיפים קורט סוכר, את הצ'ילי הגרוס (מומלץ בנדיבות!), מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- ממשיכים לבשל תוך ערבוב עוד 3 דקות - עד שהעגבניות מתרככות ממש.
- מוסיפים 10 גרם חמאה ומערבבים עד שהחמאה נמסה לגמרי.
- מוסיפים את הפסטה המוכנה (כמובן ללא המים).
- מוסיפים את הבזיליקום היבש.
- מערבבים בעדינות.
זהו! מוכן!