3.8אלף 
הדפסה
רוטב עגבניות שרי ונקניקיות פיקנטי לפסטה
רוטב עגבניות שרי טריות וחריף למדי בתוספת נקניקיות הוא רוטב פסטה כל כך טעים שתתבאסו שהפסטה נגמרה. רוטב עגבניות חריף לפסטה מקבל את החריפות שלו מפלפל סודני - שהוא פלפל אדום מיובש קטנטן ותמים למראה אך קטלני לבלוטות הטעם - לכן השתמשו בו בזהירות.
רוטב עגבניות שרי חריף לפסטה עם נקניקיות ופלפל סודני מתאים לפסטות רחבות כמו פפרדלה (שבה השתמשתי במתכון הזה) פטוצ'יני, פפיונים וספגטי.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- עגבניות שרי - 20 עגבניות
- בצל סגול - בינוני
- נקניקיות עוף - 5 נקניקיות מאיכות גבוהה
- פלפל סודני - 2 (או כף צ'ילי גרוס)
- רסק עגבניות - 100 גרם
- מים - 150 מ''ל
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- בזיליקום - חצי כפית
- אורגנו - חצי כפית
- שמן זית - רבע כוס
הוראות הכנה
- מבשלים את הנקניקיות במים על פי הוראות ההכנה (שמים במים קרים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות)
- קוצצים את הבצל.
- חותכים את עגבניות השרי לרבעים (איך חוצים עגבניות שרי ב10 שניות?)
- קוצצים בעדינות עם סכין את הפלפל הסודני (זהירות לא לגרד בעיניים אח"כ - זה שורף)
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- כשהשמן רותח מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא נעשה שקוף.
- בינתיים חותכים את הנקניקיות לעיגולים בעובי חצי ס"מ ומוסיפים לבצל השקוף.
- מטגנים עוד דקה - שתיים עד שהנקניקיות משחימות מהצדדים והבצל מתחיל להזהיב.
- מוסיפים אם עגבניות השרי והפלפל הסודני ומערבבים היטב.
- מטגנים עוד 3-4 דקות עד שעגבניות השרי מסיימות להפריש נוזלים.
- מוסיפים רסק עגבניות, ותבלינים ומערבבים עוד 2 דקות.
- מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית נמוכה 8-10 דקות עד שהרוטב מסמיך.
- מוסיפים את הפסטה ומקפיצים אותה ברוטב.
זהו! מוכן!