9אלף
הדפסה
רוטב פומודורו – רוטב עגבניות איטלקי קלאסי לפסטה
בניגוד למצוי בישראל - רוטב פומודורו (pomodori*), רוטב העגבניות האיטלקי הקלאסי אינו מכיל בצל. טעמו עשיר ועדין גם יחד והוא פשוט להכנה.
הרעיון המרכזי בבישול האיטלקי הוא שימוש במוצרים טריים בלבד אולם פה בארץ הקודש מעדיפים את הרטבים קצת יותר סמיכים ולכן המהדרין יוכלו להוסיף רסק עגבניות על מנת להסמיך את הרוטב.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עגבניות - 7 - 8 אדומות ובשלות
- שום - 2 שיניים פרוסות דק
- עלי בזיליקום - 4 טריים
- רסק עגבניות - 100 גרם (לא חובה)
- סוכר - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית
- מים - חצי כוס
הוראות הכנה
- חולטים את העגבניות במים רותחים כ-5 דקות ומקלפים את הקליפה.
- חותכים כל עגבניה לרוחב (כלומר לא מלעמלה למטה - אלא מהאמצע).
- עם כפית - מוציאים את הגרעינים החוצה - הם לא ישמשו אותנו.
- חותכים עם סכין את העגבניות לקוביות גסות (בערך 1*1 ס"מ) - הכוונה היא לא לקצוץ כמו לסלט, אלא ממש לחתיכות שיהיה אפשר לנגוס בהן.
- בסיר או מחבת עמוקה מחממים את שמן הזית.
- כשהשמן חם מוסיפים בזהירות את העגבניות ונותנים להן להיטגן כ - 3 דקות עד שהן יציאו את רוב הנוזלים שלהן.
- כשרואים שהרוטב נהיה יותר נוזלי - מוסיפים את השום הפרוס ומערבבים.
- מי שאוהב את הרוטב שלו סמיך - מוסיף עכשיו את רסק העגבניות מערבב.
- מוסיפים את המלח הסוכר והפלפל וחצי כוס מים.
- מערבבים ומבשלים כ - 7 דקות על אש בינונית - נמוכה (לשמור על בעבוע קליל אך לא יותר).
- בזמן שהרוטב מתבשל, לוקחים את עלי הבזילקום וחותכים אותם לאורך לרצועות של כחצי ס"מ (לא לקצוץ! לבזילקום יש טעם חזק ושתלטני במיוחד)
- לאחר 7 דקות הבישול - מוסיפים את הבזילקום ומבשלים עוד 5 דקות על אש נמוכה.
- זהו, מוכן. מומלץ להגיש על פסטה מסוג ספגטיני.