3.8אלף 
הדפסה
רוטב עגבניות ופטריות חריף
רוטב נהדר לפסטה לאנשים שאוהבים חריף. רוטב לפסטה שמשלב פטריות ועגבניות - וחריפות מעודנת המגיעה מצ'ילי גרוס ושום קצוץ. מצוין לאנשים שרוצים לרענן את הפסטה שלהם ולהפתיע את בלוטות הטעם. מומלץ להגיש עם פסטה מסוג פנה. מכיוון שהרוטב מוכן די מהר - מומלץ להתחיל להכין אותו אחרי שכבר מעמידים מים לפסטה על מנת שהרוטב יהיה מוכן יחד עם הפסטה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 12 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- בצל - אחד
- פטריות - סלסלה
- שום - 3 שיניים
- צ'ילי גרוס - כף
- שמן זית - רבע כוס
- עגבניות מרוסקות - 400 גרם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל דק לרצועות דקות - ואת הרצועות חותכים ל3 - 4 חתיכות. קח שיש לכם שבבי בצל דק וארוך.
- פורסים את הפטריות לפרוסות ברוחב חצי ס"מ.
- קוצצים את השום דק דק דק דק בסכין. עדיף לא לכתוש.
- מחממים שמן זית במחבת גדולה.
- מוסיפים לשמן את הצ'ילי הגרוס - ומטגנים 30 שניות תוך נענוע של המחבת - עד שהצ'ילי מפריש את הצבעים שלו לשמן.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים תוך ערבוב עד שהבצל נעשה שקוף.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה תוך ערבוב.
- מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן תוך ערבוב והקפצה כ-3 דקות עד שהפטריות מצטמקות מאוד ומשנות את צבען לגמרי לצבע כהה.
- מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות - מערבבים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ומבשלים על אש בינונית תוך ערבוב עוד 5 דקות.
זהו! מוכן!
מומלץ לשפוך ישירות על הפסטה המסוננת ולערבב הכל יחד.
בתאבון!