רוטב סלסה

מארגנים אירוע קטן? החברה נפגשים לכדורגל או סתם בא לכם לאיזה דיפ מעניין לחטיף או נאצ'וס? לפניכם רוטב סלסה פיקנטי (לא מאוד חריף!) וטעים וקל מאוד להכנה - ובטוח עדיף על כל הדיפים הקנויים שאלוהים יודע מה מסתובב בהם.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פלפל אדום - 2
- בצל סגול - 1 בינוני - גדול
- פלפל ירוק חריף - 1
- עגבניות מרוסקות - 800 גרם
- שום - 2 שיניים
- מלח - לפי הטעם
- סוכר - קורט
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כף לא גדושה
- אורגנו יבש - כפית גדושה
- שמן קנולה - 2 כפות
הוראות הכנה
- מקלפים את הבצל הסגול לשני חצאים.
- חצי בצל ראשון קוצצים דק, חצי בצל שני קוצצים גס.
- את הפלפלים האדומים - פלפל אחד חותכים גס, פלפל שני קצוץ.
- את השום פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.
- לפלפל החריף מורידים את הזנב והגבעול - ופורסים לעיגולים בעובי של בערך רבע ס"מ.
- מחממים בסיר בינוני את שמן הקנולה
- מכניסים לטיגון את הבצל והפלפל האדום שחתוכים קטן.
- מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות.
- מכניסים את הבצל והפלפל האדום הגסים והפלפל החריף.
- מטגנים עוד 2-3 דקות עד שהבצל הגס משקיף והפלפל מתרכך.
- מכניסים את שיני השום ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מעט מלח, פלפל גרוס, סוכר, אורגנו ופפריקה ומערבבים.
- מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב על אש קטנה - בינונית כ- 20 דקות כשמדי פעם מערבבים.
- סוגרים את האש ומחכים שרוטב הסלסה יתקרר.
- ניתן להגיש אותו כבר ככה. אני אוהב לקחת חצי ולטחון אותו 10 שניות במעבד מזון ואז לאחד חזרה - ככה הטעמים נהיים עשירים יותר.
זהו, מוכן! להגיש כמובן לצד נאצ'וס מול משחק או סרט טוב.