רוטב סלסה

מאת אסף כהן
רוטב סלסה

רוטב סלסה

על ידי 21 במאי 2012

מארגנים אירוע קטן? החברה נפגשים לכדורגל או סתם בא לכם לאיזה דיפ מעניין לחטיף או נאצ'וס? לפניכם רוטב סלסה פיקנטי (לא מאוד חריף!) וטעים וקל מאוד להכנה - ובטוח עדיף על כל הדיפים הקנויים שאלוהים יודע מה מסתובב בהם.

 

  • זמן הכנה : 15 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את הבצל הסגול לשני חצאים.
  • חצי בצל ראשון קוצצים דק, חצי בצל שני קוצצים גס.
  • את הפלפלים האדומים - פלפל אחד חותכים גס, פלפל שני קצוץ.
  • את השום פורסים לפרוסות דקות ככל האפשר.
  • לפלפל החריף מורידים את הזנב והגבעול - ופורסים לעיגולים בעובי של בערך רבע ס"מ.
  • מחממים בסיר בינוני את שמן הקנולה
  • מכניסים לטיגון את הבצל והפלפל האדום שחתוכים קטן.
  • מטגנים תוך ערבוב 2-3 דקות.
  • מכניסים את הבצל והפלפל האדום הגסים והפלפל החריף.
  • מטגנים עוד 2-3 דקות עד שהבצל הגס משקיף והפלפל מתרכך.
  • מכניסים את שיני השום ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מעט מלח, פלפל גרוס, סוכר, אורגנו ופפריקה ומערבבים.
  • מנמיכים את האש ומצמצמים את הרוטב על אש קטנה - בינונית כ- 20 דקות כשמדי פעם מערבבים.
  • סוגרים את האש ומחכים שרוטב הסלסה יתקרר.
  • ניתן להגיש אותו כבר ככה. אני אוהב לקחת חצי ולטחון אותו 10 שניות במעבד מזון ואז לאחד חזרה - ככה הטעמים נהיים עשירים יותר.

זהו, מוכן! להגיש כמובן לצד נאצ'וס מול משחק או סרט טוב.

 

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: