4.8אלף
הדפסה
רוטב סלסה רוזה פיקנטי
רוטב סלסה רוזה הוא רוטב עגבניות על בסיס שמנת שמכינים בעיקר פסטות רחבות וניוקי. כאן אנחנו משדרגים את הרוטב ונותנים לו טוויסט עם עגבניות שרי טריות ותוספת פיקנטית של טבעות פלפל חריף. התוצאה פשוט תענוג.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עגבניות שרי - חצי קילו
- שמנת לבישול - 15% - חצי ליטר
- בצל - חצי של בצל קטן
- שום כתוש - 2 שיניים
- פלפל חריף - 1
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- חמאה - 30 גרם
- שמן זית - כף
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל קטן קטן.
- חוצים את העגבניות לחצי (כך תעשו זאת בקלות).
- חותכים את הפלפל החריף לטבעות.
- ממיסים את החמאה במחבת גדולה (או סיר רחב ושטוח) עם כף שמן זית.
- כשהחמאה חמה - מוסיפים את הבצל והשום הכתוש ומטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
- מוסיפים את עגבניות השרי החצויות, הפלפל החריף, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
- מטגנים תוך ערבוב עד שהעגבניות מתחצ'מצ'ות היטב.
- מוסיפים את השמנת.
- מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים קורט אגוז מוסקט.
- מבשלים עוד 5 דקות על אש בינונית קטנה עד שהכל מסמיך מעט.
מגישים עם ניוקי או פסטה רחבה ושטוחה.