3.8אלף
הדפסה
רוטב חמאה ואפונה לפסטה
רוטב חמאה ואפונה הוא רוטב נהדר לפסטות רחבות כמו פטוצ'יני, רביולי, פפרדלה ועוד. הוא טעים, קל להכנה ומרענן במיוחד. החמאה והתבלינים יושבים טוב על הלשון והאפונה נותנת קרנצ'יות וטעם נהדר לפסטה.
הרוטב מוכן תוך מספר דקות לכם מומלץ להכין אותו קרוב ככל האפשר למועד ההגשה.
- זמן בישול : 7 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- חמאה - 200 גרם
- שמן זית - 3 כפות
- אפונה - 2 שליש כוס (מהקפואים בסופר)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- צ'ילי גרוס - רבע כפית
- אבקת שום - חצי כפית
הוראות הכנה
- שמים את האפונה הקפואה במסננת ושוטפים דקה במים זורמים עד שכל הקרח יורד.
- מחממים מחבת גדולה.
- כשהמחבת חמה מוסיפים את החמאה ושופכים עליה את שמן הזית.
- ממיסים את החמאה תוך כדי שמזיזים אותה מצד לצד עם כף עץ.
- כשהחמאה נמסה מוסיפים את התבלינים ומטגנים דקה.
- מוסיפים את האפונה ומקפיצים 2-3 דקות עד שהאפונה מתרככת ומתחממת.
זהו! מוכן!
יוצקים (לא מאוד בנדיבות) על הפסטה המוכנה ומגישים.