רוטב אלפרדו פטריות
אחרי שהצגתי באתר שלל מתכוני רטבים על בסיס עגבניות כמו רוטב בולונז או רוטב פומודורו וכמובן רוטב אל ארביאטה - חשבתי שהגיע הזמן לגוון קצת ולהניח את העגבניות בצד. כידוע, אם יש רוטב לפסטה שמתחרה בפופולריות שלו עם רוטב עגבניות - זה רוטב אלפרדו פטריות. למען הסדר הטוב - אמנם בישראל כשאומרים אלפרדו מתכוונים לשמנת פטריות אך למעשה רוטב אלפרדו זה רוטב על בסיס שמנת בלבד. על מנת שלא לבלבל את האויב - כותבים רוטב אלפרדו פטריות וכך ברור לכולם שמדובר ברוטב שמנת ופטריות גם יחד. ובנוסף - מכיוון שמהות הרוטב זו השמנת, רצוי שלא לפוצץ את הרוטב בפטריות אלא לשלב אותן בעדינות.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שמנת לבישול - חצי ליטר
- פטריות - סלסלה אחת
- בצל - 1 קטן
- אגוז מוסקט - קורט
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- חמאה - 2 כפות
הוראות הכנה
- קוצצים דק את הבצל.
- קוצצים את הפטריות דק (חצי ס"מ)
- מחממים את השמן או החמאה בסיר בינוני (אם שמתם חמאה - פנקו אותה בכמה טיפות שמן שלא תשרף)
- מכניסים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהפטריות מגירות את כל המיצים שלהן ומתכווצות.
- משקשקים את מיכלי השמנת ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ומעט אגוז מוסקט. מערבבים.
- מביאים את הסיר לכמעט רתיחה (ממש עד שמתחיל בעבוע רציני וזהו)
- מורידים את האש למינימום ומבשלים כ-10 דקות עד שהרוטב מצטמצם לפחות בשליש.
מגישים על פסטה מסוג פטוצ'יני או צדפות.
בתאבון!