רוטב אלי אוליו פיקנטי עם ירקות מוקפצים
רוטב אלי אוליו הוא רוטב על בסיס שמן זית שהולך מצוין עם פסטות רחבות. הפעם הוספתי לשמן הזית תבלינים פיקנטיים והקפצתי עם ירקות טריים וחופן פטריות קצוצות וקיבלתי רוטב אלי אוליו פיקנטי עם ירקות מוקפצים שישב נהדר על הפסטה ונתן לה ארומה נהדרת וטעמים משובחים.
ברטבי אלי אוליו מומלץ להשתמש תמיד בשמני זית משובחים ככל שניתן (אני תמיד ממליץ לוודא שיש את תו האיכות מטעם ענף הזית) וכך התוצאה תצא טעימה יותר ובריאה יותר.
- זמן הכנה : 2 דקות
- זמן בישול : 13 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שמן זית - שני שליש כוס
- גזרים - 1 גדול או 2 קטנים
- קישוא - 1 גדול
- פטריות - חצי סלסלה (בערך 150 גרם)
- פלפל אדום - 1
- מלח גס - לפי הטעם
- גרגרי חרדל - כפית
- צ'ילי גרוס - כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אבקת שום - חצי כפית
- בזיליקום יבש - כפית
הוראות הכנה
רוטב האלי אוליו מוכן בזמן קצר יחסית לכן מומלץ להתחיל להכין את הפסטה - שתהיה מוכנה כמה רגעים לפני שהרוטב מוכן. (מומלץ להכין כ-250 גרם פסטה רחבה כמו פפרדלה או פטוצ'יני)
- חותכים את הגזרים והקישואים לרצועות בעובי חצי ס"מ ובאורך של 3 ס"מ.
- חותכים את הפלפל האדום לרצועות בעובי חצי ס"מ.
- פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח.
- כשהשמן רותח מוסיפים את הצ'ילי הגרוס והמלח הגס.
- לאחר ששמן הזית מתחיל לקבל צבע אדום - מוסיפים את שאר התבלינים.
- מערבבים מעט ומוסיפים את כל הירקות.
- מקפיצים ומערבבים 5-6 דקות עד שהגזר נעשה פריך.
- מוסיפים את הפסטה, מסוננת ממים, לסיר הרוטב.
- מערבבים היטב.
זהו! מוכן!