מתכונים קלים רטבים ומטבלים פסטה עם חזה עוף קבנוס עגבניות שרי ותרד

פסטה עם חזה עוף קבנוס עגבניות שרי ותרד

מאת אסף כהן
פסטה עם חזה עוף, קבנוס, עגבניות שרי ותרד

פסטה עם חזה עוף קבנוס עגבניות שרי ותרד

על ידי 28 במאי 2015

מרכיבים נהדרים שנורא קל למצוא בכל מטבח - משתלבים יחד לרוטב טעים מאוד לפסטה. חזה העוף העדין יחד עם טעמי הקבנוס הדומיננטים בשילוב עגבניות שרי מתקתקות ועלי תרד שמוסיפים המון צבע טעם וריח לרוטב. פסטה עם חזה עוף, קבנוס, עגבניות שרי ותרד זו פסטה פשוטה וטעימה במיוחד.

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים מים לפסטה להרתחה.
  • חותכים את חזה העוף לקוביות גסות.
  • חותכים את עגבניות השרי לרבעים (איך חותכים במהירות? ליחצו כאן!)
  • פורסים את הקבנוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
  • מחממים 3 כפות שמן בסיר רחב ושטוח.
  • כשהשמן חם מוסיפים את חזה העוף עם מלח ופלפל שחור לפי הטעם ומטגנים תוך ערבוב עד שחזה העוף נהיה לבן מהצדדים.
  • מוציאים את חזה העוף לקערה.
  • מוסיפים עוד כף שמן.
  • מוסיפים את גבניות השרי, הקבנוס והשום הכתוש ומטגנים כמה דקות עד שהעגבניות מרתככות היטב. (בשלב הזה המים לפסטה כבר ירתחו - תוסיפו את הפסטה ובשלו לפי ההוראות)
  • מוסיפים את רסק העגבניות, המלח והפלפל. מערבבים ומטגנים עוד 2 דקות.
  • קורעים פנימה את עלי התרד בצורה גסה. עם הידיים. פשוט קורעים את העלים.
  • מטגנים תוך ערבוב עד שהתרד מתמסמס ומתכווץ לו לתוך הרוטב.
  • לוקחים ממי הפסטה שני שליש כוס ומוסיפים לרוטב ומערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את חזה העוף מהקערה, מערבבים ומכסים ומורידים לאש בינונית ממוכה.
  • מבשלים את הרוטב והפסטה עד שהפסטה מגיעה לרמת אל דנטה.
  • מסננים את הפסטה מהמים.
  • לוקחים נתח חזה עוף - חותכים באמצע ובודקים שהוא מוכן מבפנים (אם אין ורוד - מוכן. אם לא - מבשלים עוד דקה ובודקים).
  • מוסיפים את הפסטה המסוננת לרוטב ומערבבים היטב.
  • מכבים את האש.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: