7.5אלף 
הדפסה
פסטה ברוטב שמן זית עם שום ותבלינים
פסטה ברוטב שמן זית שום ותבלינים זו פסטה טעימה ונהדרת שמתאימה לימים שאין לכם זמן להשקיע ברוטב עגבניות סמיך או אלפרדו ובא לכם משהו קליל שיהיה גם משביע וגם ממש טעים. הרוטב מעט פיקנטי ולכן לא ממש מתאים לילדים.
- זמן הכנה : 1 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- פסטה - 500 גרם מאיכות טובה - לא מקרוני אלא פסטה קונכיות, ביסלי, פנה או פפיונים.
- שמן זית - חצי כוס
- שיני שום - 3 שיניים
- אורגנו - כפית גדושה
- בזיליקום - כפית גדושה
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- מלח גס - חצי כף
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מכינים את הפסטה על פי הוראות ההכנה.
- בזמן שהפסטה מתבשלת במים - מחממים במחבת גדולה (או סוטאג') את שמן הזית.
- כשהשמן חם - מוסיפים את כל התבלינים חוץ מהשום. מטגנים תוך ערבוב על אש בינונית גבוהה עד שהשמן נצבע בצבעים עליזים (אדום וירקרק).
- מכבים את האש ומחכים שהפסטה תהיה מוכנה.
- בינתיים מקלפים את שיני השום, ופורסים אותן לפרוסות ואז חותכים לרצועות.
- כשפסטה מוכנה שוטפים ומסננים אותה.
- מחממים שוב את השמן, מוסיפים את השום ומטגנים דקה.
- שופכים את הפסטה למחבת ומערבבים ומקפיצים עם כף עץ עד שכל הפסטה מכוסה ברוטב.
זהו! מוכן.
אפשר לשדרג את ההגשה עם הקרמה של גבינה צהובה נמסה מלמעלה בטוסטר אובן (או מיקרוגל).