6.1אלף 
הדפסה
פסטה ברוטב שמן זית, עגבניות שרי ופטריות
רוטב שמן זית עם עגבניות שרי ופטריות לפסטה הוא קל כל כך להכנה וטעים בטירוף. הרוטב מעט פיקנטי בזכות שבבי הצ'ילי הגרוס ויש לו ריח נהדר בזכות ארומת שמן הזית והשום הפרוס. רוטב שמן זית עם עגבניות שרי ופטריות לפסטה זה רוטב שמכינים תוך 2 דקות - אבל המחמאות נשארות עוד שעות ארוכות.
מומלץ להשתמש בפסטה רחבה כמו פטו'ציני, פפיונים ואפילו רביולי. אני השתמשתי במתכון בפסטה מסוג פפרדלה של Fratelli Pasta - פסטה בוטיק מעולה.
- זמן הכנה : 2 דקות
- זמן בישול : 5 דקות
מרכיבים
- שמן זית - שליש כוס
- פטריות - 150 גרם
- עגבניות שרי - 8-10
- שיני שום - 2 שיניים
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- בזיליקום - חצי כפית
- אורגנו - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- חוצים את עגבניות השרי לחצי (איך חוצים עגבניות שרי בכמה שניות? לחצו כאן)
- פורסים את שיני השום דק דק דק.
- מחממים את שמן הזית במחבת רחבה וגדולה.
- כשהשמן רותח מוסיפים את הפטריות, העגבניות והשום ומקפיצים 2-3 דקות.
- מוסיפים את שאר התבלינים, מקפיצים עוד 2 דקות. בשלב הזה מכבים את האש ומחכים עד שהפסטה תהיה מוכנה.
- מרתיחים שוב את הרוטב ומוסיפים את הפסטה.
- מקפיצים ומערבבים עד שהכל הפסטה מכוסה ברוטב.
זהו! מוכן!