8.6אלף
הדפסה
ספגטי פולו פונגי – ספגטי אלפרדו פטריות עם חזה עוף
פסטה פולו פונגי היא פסטה איטלקית קלאסית טעימה ומזינה במיוחד. יש בה חזה עוף, פטריות טריות ושמנת שהופכת את הכל למעדן. רוטב פולו פונגי הוא קל מאוד להכנה, מאוד מהיר ומאוד מאוד טעים ומשביע.
מומלץ להתחיל להכין את הפסטה יחד עם הרוטב. את הפסטה מכינים לרמת אל-דנטה ואז מוסיפים לרוטב להקפצה אחרונה לפני ההגשה.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- חזה עוף - 1 שלם
- פטריות - 2 סלסלאות (500 גרם)
- שמנת לבישול - 15% - 500 מ''ל. אפשר גם שמנת צמחית לבישול
- בצל - 1 בינוני קטן
- שמן זית - בנדיבות
- שום כתוש - 3 שיניים
- אגוז מוסקט - רבע כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- חותכים את חזה העוף לקוביות.
- קוצצים את הבצל.
- חותכים את הפטריות לרבעים. אם הפטריה גדולה - אז לשישיות.
- במחבת בינונית מחממים 3 כפות שמן זית.
- כשהשמן חם מכניסים את הפטריות עם מעט מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב.
- מחממים סיר רחב ושטוח עם 3 כפות שמן זית.
- כשהשמן חם מכניסים את הבצל הקצוץ ומטגנים 2-3 דקות.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את חזה העוף ומטגנים תוך ערבוב עד שהוא נעשה לבן ומתחיל טיפונת להשחים.
- בשלב הזה מעבירים את הפטריות המטוגנות לסיר עם חזה העוף ומערבבים.
- מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב על אש בינונית נמוכה.
- מוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט.
- בשלב הזה מוסיפים את הפסטה המוכנה לסיר.
- מבשלים ומערבבים עוד 2-3 דקות.
זהו! מוכן!
מומלץ להשתמש בפסטה מסוג פטוצ'יני, פפרדלה או ספגטי.