4.5אלף
הדפסה
ספגטי אלי אוליו עם עגבניות שרי, פטריות וקבנוס
רוטב אלי אוליו הוא רוטב לפסטה על בסיס שמן זית ותבלינים - אנחנו משדרגים אותו עם עגבניות שרי, פטריות וחתיכות של נקניק קבנוס שהופכים את הרוטב לחגיגה עשירה של טעמים וניחוחות. רוטב אלי אוליו עם שרי פטריות וקבנוס הוא רוטב כל כך טעים וכל כך קל להכנה - שהוא פשוט מושלם.
- זמן הכנה : 2 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
מרכיבים
- ספגטי - חצי חבילה
- עגבניות שרי - 14-15 עדיף מסוג מדיפלאם, מיניפלאם או בשלל צבעים. מה שיש.
- פטריות - חצי סלסלה (משהו כמו 6-7 פטריות בינוניות גדולות)
- קבנוס - 2 נקניקים.
- שום כתוש - 2 שיניים
- צ'ילי גרוס - כפית (לא חובה)
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- סוכר - קורט
- שמן זית - שליש כוס
הוראות הכנה
- מתחילים לחמם מים לפסטה ומבשלים לפי הוראות הבישול. את הרוטב מתחילים להכין ברגע שמכניסים את המים לפסטה.
- חותכים את עגבניות השרי לרבעים (איך חותכים אותן במהירות? לחצו כאן)
- חותכים את הפטריות לחתיכות גסות (בגודל של העגבניות שרי בערך) - אפשר לוותר על הרגליים של הפטריות.
- את הקבנוסים חותכים לרבעים לאורך - ואז קוצצים לקוביות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מאוד - מוסיפים את הפטריות והקבנוס.
- מטגנים 3-4 דקות עד שהפטריות מתכווצות והקבנוס משחים מעט.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד חצי דקה.
- מוסיפים את המלח, הפלפל והצ'ילי הגרוס.
- מוסיפים את עגבניות השרי וקורט סוכר.
- מקפיצים ומערבבים היטב ומטגנים תוך ערבוב עוד 3-4 דקות עד שהפסטה מוכנה.
- מסננים את הפסטה מהמים ומעבירים אותה למחבת.
- מערבבים ומקפיצים את הרוטב עם הפסטה דקה.
זהו! מוכן!