מתכונים קלים רטבים ומטבלים סטייק ברוטב שמנת פלפלים

סטייק ברוטב שמנת פלפלים

מאת אסף כהן
סטייק ברוטב שמנת פלפלים

סטייק ברוטב שמנת פלפלים

על ידי 16 בפברואר 2014

החוק הבלתי כתוב אומר שלסטייק הכי טוב בפני עצמו. שימו לו קצת מלח גס, פלפל גרוס ושמן זית משובח - וקיבלתם סטייק עסיסי ונפלא. אבל יש תוספת אחת ויחידה שגם בכירי הקרניבורים יעידו שהיא משתלבת נפלא עם סטייק - רוטב שמנת פלפלים. לא, לא מדובר בפלפל גינה רגיל - אלא בפלפל ארבע עונות - כלומר גרגרי פלפל ב4 צבעים: שחור, לבן, אדום וירוק שנותנים טעם נהדר. להכול מוסיפים יין אדום, ציר בקר ושמנת - ויוצא רוטב סמיך, עשיר שהופך כל סטייק לחגיגה.

אל דאגה - כמו כל המתכונים באתר - גם למתכון זה יש התאמה לשומרי כשרות, שנבדק ונמצא טעים.

  • זמן הכנה : 1 דקות
  • זמן בישול : 25 דקות
  • כמות : מספיק ל6 נתחים לפחות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • ממיסים במחבת עמוקה עם שוליים גבוהים את החמאה עם שמן הזית.
  • מוסיפים את הפלפל השחור ומטגנים 10-15 שניות.
  • מוסיפים את החרדל והקמח ומערבבים היטב.
  • מוסיפים את היין האדום וציר הבקר ומערבבים.
  • מוסיפים את הרום ומערבבים.
  • מוסיפים לאט לאט בערך 100 גרם מהשמנת תוך כדי ערבוב עם מטרפה.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה (צריך להיות בעבוע קל) כ15 דקות עד להסמכה.
  • מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב.
  • מכבים את האש, מוסיפים את שאר השמנת - ומערבבים טוב טוב.
  • מכינים את הסטייק כמעט עד לדרגה הרצויה - מוסיפים כמויות נדיבות של הרוטב על הסטייק, ומורידים מהמחבת.
  • יוצקים על הסטייק בצלחת עוד קצת רוטב.

זהו! מוכן!

מגישים עם פוטיטו או הום פרייז וסלט עלים ברוטב ויניגרט.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: