מתכונים קלים רטבים ומטבלים טחינה – הטובה ביותר שטעמתם

טחינה – הטובה ביותר שטעמתם

מאת אסף כהן
טחינה - הכי טובה שטעמתם

טחינה – הטובה ביותר שטעמתם

על ידי 20 בינואר 2014

טחינה, מה כבר אפשר לחדש בטחינה? הרי ידוע - לוקחים טחינה גולמית מסוג משובח, מים תבלינים - אחלה טחינה. אבל הנה שדרוג לטחינה שירים אותה לדרגת אומנות. את הטחינה הזו אפשר להכין רק יום אחרי שבישלתם כרובית. למה? כי במקום להכין את הטחינה במים קרים - אנחנו מכינים עם מי הבישול של הכרובית. מי הכרובית הם עשירים בטעמם ומכילים ערכים תזונתיים שמגיעים מהכרובית.

אז בפעם הבאה שאתם חולטים כרובית - למשל לפני הכנת כרובית מטוגנת (כלומר - מבשלים את הכרובית במים עם מעט חומץ ומלח עד לרתיחה) במקום לשפוך את המים לאחר הבישול - תשמרו כוס או שתיים בצד ותקררו במקרר.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מוזגים לקערה גדולה את הטחינה הגולמית.
  • מוסיפים את מי הכרובית לאט לאט תוך ערבוב עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  • מטבלים במיץ לימון מלח ושום.

זהו! מוכן! מקשטים עם מעט פפריקה מתוקה וזעתר.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: