9.5אלף 
הדפסה
אלי אוליו פונגי – ספגטי ברוטב שמן זית ופטריות
רוטב אלי אוליו פונגי הוא בעצם רוטב על בסיס שמן זית עם פטריות לספגטי הוא רוטב כל כך טעים וכל כך קל להכנה שזה פשוט מדהים. שמן הזית מקבל את הטעמים המעט פיקנטיים מהתבלינים, פותח אותם, ויחד עם הפטריות והשום יושב נהדר על הספגטי. מנה קלה להכנה, משביעה מאוד, טעימה ועם ניחוח נפלא.
מומלץ להתחיל להכין את הפסטה קצת לפני הרוטב כדי שתהיה מוכנה יחד עם הרוטב. רוטב יושב נהדר על ספגטי, פטוצ'יני, לינגוויני ושאר פסטות דקות.
- זמן הכנה : 3 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- שמן זית - שני שליש כוס
- פטריות - חצי סלסלה (בערך 150 גרם)
- בצל - 1 בינוני
- שום כתוש - 3 שיניים
- אורגנו - כפית מחוקה
- בזיליקום - כפית מחוקה
- צ'ילי גרוס - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל קטן.
- חותכים את הפטריות לפרוסות דקות.
- מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נעשה שקוף - בערך 2-3 דקות.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד חצי דקה.
- מוסיפים את התבלינים.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב והקפצה עוד 3 דקות עד שהפטריות מתכווצות ומתרככות היטב.
- מוסיפים את הספגטי המוכן (מסונן מנוזלים) ומקפיצים ומערבבים הכל יחד.
זהו! מוכן!
מומלץ להגיש עם פרוסות פרמז'ן טובה.