מתכונים קלים רטבים ומטבלים אלי אוליו פונגי – ספגטי ברוטב שמן זית ופטריות

אלי אוליו פונגי – ספגטי ברוטב שמן זית ופטריות

מאת אסף כהן
אלי אוליו פונגי - ספגטי ברוטב שמן זית ופטריות

אלי אוליו פונגי – ספגטי ברוטב שמן זית ופטריות

על ידי 2 בנובמבר 2015

רוטב אלי אוליו פונגי הוא בעצם רוטב על בסיס שמן זית עם פטריות לספגטי הוא רוטב כל כך טעים וכל כך קל להכנה שזה פשוט מדהים. שמן הזית מקבל את הטעמים המעט פיקנטיים מהתבלינים, פותח אותם, ויחד עם הפטריות והשום יושב נהדר על הספגטי. מנה קלה להכנה, משביעה מאוד, טעימה ועם ניחוח נפלא.

מומלץ להתחיל להכין את הפסטה קצת לפני הרוטב כדי שתהיה מוכנה יחד עם הרוטב. רוטב יושב נהדר על ספגטי, פטוצ'יני, לינגוויני ושאר פסטות דקות.

  • זמן הכנה : 3 דקות
  • זמן בישול : 10 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את הבצל קטן.
  • חותכים את הפטריות לפרוסות דקות.
  • מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
  • כשהשמן חם מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד שהוא נעשה שקוף - בערך 2-3 דקות.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד חצי דקה.
  • מוסיפים את התבלינים.
  • מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב והקפצה עוד 3 דקות עד שהפטריות מתכווצות ומתרככות היטב.
  • מוסיפים את הספגטי המוכן (מסונן מנוזלים) ומקפיצים ומערבבים הכל יחד.

זהו! מוכן!

מומלץ להגיש עם פרוסות פרמז'ן טובה.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: