קיש פטריות וגבינות
קיש פטריות וגבינות זו פשטידת פטריות על מצע בצק פריך עם גבינת קשקבל, תערובת רויאל והקרמה של מוצרלה. קיש פטריות וגבינות הוא קל להכנה טעים מאוד והכי חשוב לא מאוד מסובך להכנה.
ההכנה קצת ארוכה - אבל לא טובענית ומי שיעקוב אחרי ההוראות - מובטח לו קיש פטריות וגבינות מוצלח במיוחד.
המתכון מיועד לתבנית בקוטר 26 ס"מ.
- זמן הכנה : 60 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
מרכיבים
- לבצק הפריך
- קמח - 250 גרם
- חמאה - 200 גרם קרה מהמקרר!
- סוכר - כפית שטוחה
- מלח - שלושת רבעי כפית
- פלפל שחור - קורט
- ביצה - 1
- לתערובת רויאל
- שמנת - 100 מ''ל - 38% ללא תוספת סוכר.
- חלב - 100 מ''ל
- ביצים - 2
- מלח - חצי כפית
- פלפל שחור - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- למלית הפטריות והגבינות
- פטריות - 2 סלסלאות
- בצל - 1 בינוני
- קשקבל - 150 גרם מגורדת
- מוצרלה - 100 גרם מגורדת
- מלח - קורט
- מצרכים נוספים
- שמן קנולה - 2-3 כפות
- ספריי שמן - לפי הצורך
הוראות הכנה
מתחילים עם הבצק הפריך
- חותכים את החמאה הקרה לקוביות קטנות.
- מכניסים את כל המרכיבים לבצק הפריך למעבד מזון עם סכין טובה.
- מעבדים את הכל במשך 30 שניות עם הפסקות מדי כמה שניות לוודא שהחמאה נטחנת גם.
- אחרי 30 שניות - כשהכל נעשה פירורים פירורים - מרוקנים לקערה.
- מאחדים את כל הפרורים לגוש בצק ועוטפים בניילון נצמד.
- מועכים את הבצק העטוף לצורה עגולה ועבה ומכניסים למקרר לשעה לפחות (או למקפיא לחצי שעה).
מכינים את מלית הפטריות והגבינה
- פורסים את הבצל לחצאי פרוסות.
- פורסים את הפטריות לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מחממים מחבת גדולה עם שמן קנולה.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הפטריות וקורט מלח ומטגנים 7-8 דקות תוך ערבוב עד שהפטריות משחימות ומתכווצות.
- מוציאים לקערה ומניחים להתקררות.
- לאחר שהתערובת מתקררת - מוסיפים את הקשקבל המגורדת ומערבבים.
מכינים את תערובת הרויאל
- מכניסים את כל מרכיבי תערובת הרויאל לקערה - וטורפים עם מטרפה עד לקבלת תערובת אחידה.
מרכיבים את הקיש
פה צריך לעבוד במהירות כי אסור לתת לבצק להפשיר. וזה הזמן לחמם את התנור ל180 מעלות.
- לוקחים את התבנית ומשמנים אותה קלות בספריי שמן (אם זו תבנית סיליקון - בד"כ לא צריך לשמן או לשמן ממש מעט).
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח מקומח.
- בעזרת מערוך מרדדים אותו במהירות ליריעה עגולה עובי של 3-4 מ"מ.
- מעבירים את הבצק לתבנית (אני מגלגל אותו על המערוך ומגלגל חזרה על התבנית).
- מהדקים את הבצק בעדינות שלא יקרע על דפנות התבנית מכל הכיוונים.
- בעזרת מזלג מחוררים קלות את הבצק בתחתית התבנית. זה ימנע ממנו להתנפח באפייה.
- מניחים את התבנית העגולה על תבנית לתנור - זה יקל על ההעברה של הקיש כשהוא יהיה מלא נוזלים.
- שופכים פנימה את תערובת הפטריות והגבינה ומשטחים על כל השטח.
- יוצקים פנימה את תערובת הרויאל. שמים לב שהכל מגיע כמעט עד לקצה ולא עובר אותו. ייתכן ולא צריך את כל תערובת הרויאל.
אופים את הקיש
- מכניסים את התבנית לתנור ל20 דקות.
- לאחר 20 דקות מוציאים, מפזרים את המוצרלה ומחזירים לעוד 15 דקות.
- מוציאים ומניחים לקיש להתקרר ולהתייצב משהו כמו 20-25 דקות. שימו לב שבהוצאה מהתנור הקיש עוד יהיה טיפה נוזלי - זה בגלל הגבינות הנמסות.
זהו! מוכן!
ניתן להגיש אותו כך.
ניתן לשמור במקרר ולהגיש קר (לדעתי אפילו יותר טעים קר!)
להגיש עם סלט ירוק רענן.