קוקילידה ביתית
הקיץ כאן במלוא עוצמתו ואין מי שלא מרגיש את השפעותיו, בין אם מדובר בחום אימים בחסות השמש הקופחת, ב-100 אחוזי לחות שגורמים לגוף להזיע בטירוף או ברצון עז להישאר במקומות ממוזגים ולא לצאת מהם עד חודש אוקטובר. אחת התופעות הנוספות שמתרגשות עלינו מדי קיץ היא התאווה למאכלים קרים שיצננו לנו את הגוף, ובעיקר – למתוקים קרים ומפנקים. אחד המתכונים המהנים ביותר, שאפשר גם לשתף את הילדים בהכנתו, הוא עוגיות קפואות בסגנון סנדוויץ' גלידה, או בשמן הנפוץ - "קוקילידה".
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 12 דקות
מרכיבים
- קמח לבן - 2 כוסות - אפשר גם קמח מלא
- שמן - 6 כפות
- סוכר חום - כוס
- חלב - 4 כפות (למי שרוצה להכין פרווה - אפשר לשים תחליף חלב סויה או שקדים)
- אבקת אפייה - 2 כפיות
- סודה לשתיה - כפית
- שוקולד צ'יפס - 200 גרם
- פשתן טחון - 2 כפות (אפשר להשיג בכל חנות טבע)
- תמצית וניל - כפית
- מלח - קורט
- גלידה וניל - כמה שיותר איכותית
- תוספות אפשריות (1 מהשניים)
- אגוזים קצוצים - חצי כוס (מלך\לוז\פקאן)
- צימוקים כהים - חצי כוס
הוראות הכנה
- מחממים את התנור ל-175 מעלות.
- בקערה אחת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והשוקולד צ'יפס.
- בקערה נוספת גדולה יותר, מערבבים את הסוכר, השמן, החלב, הפשתן הטחון ותמצית הווניל.
- מעבירים את תוכן הקערה הראשונה (המוצרים היבשים) לקערה השנייה (המוצרים הרטובים) וממשיכים לערבב עם כף עד שהבלילות מתאחדות לבצק נוקשה. כדי לסייע לתהליך איחוד הבצק ניתן ללוש אותו מעט בידיים עד שיתגבש.
- מכינים תבנית עם נייר אפייה.
- באמצעות כפית, נוטלים כמות קטנה מהבצק, מגלגלים אותה בין הידיים ומשטחים אותה על נייר האפייה ליצירת עוגייה. ממשיכים ליצור עוגיות בצורה זו ומניחים אותן על התבנית. דואגים לכך שיהיו בין העוגיות מרווחים של 1-2 ס"מ לפחות, כדי שלא יידבקו באפייה.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים את העוגיות במשך 12 דקות עד להזהבה.
- מוציאים את העוגיות מהתנור ומצננים אותן על השיש במשך כחצי שעה לפחות.
- כאשר העוגיות כבר אינן חמות, מניחים על תבנית חצי מהעוגיות כשהן הפוכות. על כל עוגיות מניחים 1-2 כפות גלידה, באופן שהגלידה לא תחרוג משולי העוגייה.
- מעל שכבת הגלידה מניחים עוגייה נוספת – וכך מתקבל הסנדוויץ'.
- את תבנית עוגיות הסנדוויץ' מעבירים למקפיא להקפאה לשעתיים לפחות.
- לאחר ההקפאה, ניתן לזלול מהן בכיף. לאחר מכן, ניתן לאחסן אותן במקפיא בתוך קופסת פלסטיק אטומה, שם הן יחזיקו מעמד כשבוע.
זהו! מוכן!
את העוגיות ניתן להגיש על צלחת כקינוח בסוף הארוחה או כפינוק במהלך היום. יש להקפיד להגיש אותן הישר מהמקפיא. לגיוון, ניתן לחתוך פירות קיץ כמו אבטיח, מלון, פסיפלורה או ליצ'י ולשים אותם בצלחת לצד העוגייה.
לעוגיות נוספות לחצו על הקישור ותוכלו ליהנות ממגוון טעמים מפנקים המתחדשים מידי יום.