4.3אלף
הדפסה
עוגת תפוזים
עוגת תפוזים גבוהה, יפה ועסיסית קלה להכנה ומאוד מאוד טעימה. עוגת תפוזים בחושה שמתאימה לאורחים שמגיעים בהתראה קצרה, לשבתות ואירועים מיוחדים - ואפילו סתם כשמתחשק לאפות משהו מתוק וטעים בקלי קלות.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 45 דקות
מרכיבים
- לעוגת התפוזים
- ביצים - 4
- סוכר - כוס
- שמן קנולה - שני שליש כוס
- גרידת תפוז - מ2 תפוזים
- מיץ תפוזים - כוס סחוטה טריה
- תמצית וניל - כפית
- קמח תופח - 2 כוסות
- אבקת סוכר - לפי הצורך
- לסירופ התפוזים
- סוכר - 4 כפות
- מיץ תפוזים - כוס סחוטה טריה
- ליקר תפוזים - כף (לא חובה)
הוראות הכנה
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- מכניסים למיקסר את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף יציב וגבוה.
- מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהזלפה את השמן, מיץ התפוזים ותמצית הוניל.
- עוצרים את המיקסר - ומוסיפים את הקמח.
- מערבבים מעט ובעדינות בעזרת לקקן את התערובת עד שהקמח נבלע בבלילה ואין גושים - לא לערבב יותר מדי זה יגרום לעוגת להיות דחוסה ונמוכה.
- יוצקים את הבלילה לתבנית קפיצים עגולה (20-22) או תבנית קוגלהוף.
- מכניסים לתנור ל45 דקות.
בינתיים מכינים סירופ סוכר להגשה
- מחממים את 4 כפות הסוכר יחד עם כוס מיץ תפוזים וכף ליקר תפוזים בסיר קטן על אש קטנה כ-5 דקות תוך ערבוב עד שהסירופ מסמיך וכל הסוכר נמס.
מגישים את העוגה
- כשהעוגה יוצאת מהתנור - שופכים באופן שווה את סירופ הסוכר
- מחכים רבע שעהמוציאים את העוגה מהתבנית הקפיצית.
- מפזרים את אבקת הסוכר.
זהו! מוכן!