עוגת שיש

מאת ויקה גורשטיין - בביוב
עוגת שיש

עוגת שיש

על ידי 25 באפריל 2013

עוגת שיש עשירה, טעימה, קלה ומהירה להכנה - בדיוק מה שאתם צריכים כשבאים אורחים בהתראה קצרה או שסיימתם בישולים לקראת שבת ונזכרתם ששכחתם לאפות עוגה, או שסתם בא לכם עוגה טעימה מאוד.

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 35 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מפרידים את הביצים בין החלמון לחלבון ל2 קערות נפרדות.
  • מקציפים את החלבונים (הלבן) עם סוכר במיקסר במהירות גבוהה לקבלת קצף יציב.
  • בינתיים מעבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
  • מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את החלמונים (הצהוב), הקמח עם אבקת האפיה (בזהירות כף אחרי כף), מיץ התפוזים והשמן.
  • יוצקים לתבנית עגולה (24-26 או 2 תבניות אינגליש קייק גדולות) 3/4 מכמות התערובת.
  • את התערובת שנותרה מערבבים עם 2 כפות אבקת קקאו.
  • יוצקים בזרם דק את תערובת הקקאו לתוך התבנית עם התערובת הלבנה.
  • מערבבים בעדינות עם שיפוד עץ או סכין דקה לקבלת דוגמת שיש.
  • אופים ב-180 מעלות כ35-40 דקות עד שעוגה יציבה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: