5.2אלף 
הדפסה
עוגת שיש
עוגת שיש עשירה, טעימה, קלה ומהירה להכנה - בדיוק מה שאתם צריכים כשבאים אורחים בהתראה קצרה או שסיימתם בישולים לקראת שבת ונזכרתם ששכחתם לאפות עוגה, או שסתם בא לכם עוגה טעימה מאוד.
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 35 דקות
מרכיבים
- קמח - 2 כוסות
- מיץ תפוזים - כוס
- ביצים - 5
- שמן - שלושת רבעי כוס
- אבקת אפיה - 1
- תמצית וניל - כפית
- אבקת קקאו - 2 כפות
- סוכר - כוס וחצי
הוראות הכנה
- מפרידים את הביצים בין החלמון לחלבון ל2 קערות נפרדות.
- מקציפים את החלבונים (הלבן) עם סוכר במיקסר במהירות גבוהה לקבלת קצף יציב.
- בינתיים מעבבים את הקמח עם אבקת האפיה.
- מורידים את מהירות ההקצפה ומוסיפים בהדרגה את החלמונים (הצהוב), הקמח עם אבקת האפיה (בזהירות כף אחרי כף), מיץ התפוזים והשמן.
- יוצקים לתבנית עגולה (24-26 או 2 תבניות אינגליש קייק גדולות) 3/4 מכמות התערובת.
- את התערובת שנותרה מערבבים עם 2 כפות אבקת קקאו.
- יוצקים בזרם דק את תערובת הקקאו לתוך התבנית עם התערובת הלבנה.
- מערבבים בעדינות עם שיפוד עץ או סכין דקה לקבלת דוגמת שיש.
- אופים ב-180 מעלות כ35-40 דקות עד שעוגה יציבה.
זהו! מוכן!