3.6אלף
הדפסה
עוגת דבש ותה ירוק
מי לא אוהב עוגות דבש? אז קבלו שדרוג לעוגת הדבש - עוגת דבש עם תה ירוק כדי להוסיף בריאות וטעם לעוגה. התה הירוק משתלב נפלא בטעמי הדבש ויוצר עוגה מיוחדת במינה.
את העוגה מכינים בתבנית מלבנית צרה וקשיחה.
אנחנו ממליצים להשתמש בתה ירוק מסוג מאצ'ה אותו ניתן להשיג בחנות הרשת אוצ'ה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 55 דקות
מרכיבים
- אבקת תה ירוק יפני - חצי כף
- מים רותחים - כוס
- ביצים - 5
- סוכר - כוס
- קמח - כוס
- דבש - 2 כפות
הוראות הכנה
מכינים את תמצית התה
- מערבבים את חצי כף התמצית עם 2 כפות מים רותחים
מכינים את תערובת הדבש
- מערבבים בכוס 2 כפות מים רותחים ו2 כפות דבש עד להמסה.
מכינים את העוגה
- מחממים תנור ל160 מעלות
- מפרידים את הביצים לחלבון וחלמון.
- מקציפים את החלבון באמצעות מקצפת במהירות גבוהה.
- תוך כדי הקצפה יש להוסיף לאט את הסוכר ואת החלמונים ולבסוף גם את הדבש המומס שהשארנו בצד.
- את התערובת שנוצרה יש לסנן במסננת לקערה נוספת על ידי לחיצה עם כף.
- יש להעביר רבע מהתערובת לקערה נפרדת ובקערה זו להוסיף את כוס תערובת התה שהנחנו בצד.
- לאחר שיש לנו את שתי התערובות יש לשמן את התבנית בתרסיס שמן.
- יוצקים למרכז התבנית 4 כפות גדושות של תערובת הדבש ובמרכז העיגול שנוצר יש לצקת כף תה. במרכז התה יש לצקת 4 כפות דבש וכך עד לסיום התערובת.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך 55 דקות.
- יש לחכות שיתקרר ולהגיש.
מתכון זה הובא באדיבות חנות תה ירוק אוצ'ה