סופגניות לחנוכה

מאת אסף כהן
סופגניות לחנוכה

סופגניות לחנוכה

על ידי 1 בדצמבר 2013

סופגניות הן המאכל הרשמי של חנוכה. אין כמו סופגניה רכה, טעימה ומלאה ריבה מענגת - וכמובן אבקת סוכר שמאפרת לנו את הפנים עם כל ביס. הנה מתכון לסופגניות שמרים להכנה ביתית שיצאו ממש כמו בחנויות. הסופגניה טעימה, מתוקה, אוורירית וקלה להכנה.

  • זמן הכנה : 3h 00 min
  • זמן בישול : 10 דקות
  • כמות : 10 סופגניות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר ומניחים להם כ-10 דקות עד שמתחיל להיווצר קצף. זה סימן שהשמרים התחילו לעבוד.
  • במעבד מזון או בקערה גדולה (למי שמעדיף ללוש בידיים) מערבבים את הקמח והמלח.
  • כשהשמרים מתחילים לתסוס בחלב - מוסיפים אותם לקערת המיקסר.
  • מוסיפים את הביצה והחמאה המומסת ומתחילים לערבל וללוש עד שהבצק נעשה אחיד חלק וגמיש.
  • מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים לפחות עד שהבצק מכפיל את עצמו.
  • לאחר ההתפחה - מורידים את המגבת ומכניסים מכת אגרוף לתוך הבצק - כדי שהאוויר בפנים יצא.
  • על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ. כל רידוד - נותנים לבצק 3 שניות מנוחה.
  • לוקחים חותכן או כוס בקוטר מתאים (בערך 6-7 ס"מ) וחותכים את הבצק לעיגולים. את העיגולים מניחים על נייר אפיה - שלא ידבקו לשום דבר.
  • אחרי שקורצים עיגולים - אוספים את הבצק, לשים קצת, מרדדים שוב ועושים עוד עיגולים. חוזרים על הפעולה עד שלא נשאר מספיק בצק לעיגול נוסף.
  • מכסים את העיגולים במגבת - ומניחים להתפחה נוספת עוד חצי שעה. גם הפעם זה להכפלת הנפח.
  • מרתיחים שמן קנולה בסיר רחב ושטוח (לפחות 3 ס"מ גובה של שמן) - לטמפ' של 140 מעלות.
  • מכניסים פנימה את הגזר - הוא ימנע מהשמן להישרף ולהשחיר.
  • מכניסים פנימה את עיגולי הבצק ומטגנים אותם להשחמה.
  • לאחר 2-3 דקות הופכיםאת העיגולים בזהירות בעזרת כף מחוררת ומטגנים מהצג השני להשחמה.
  • מוציאים לרשת שמתחתיה יש נייר סופג (כך הנייר לא ידבק לסופגניות).
  • לאחר שטיגנו את כל העיגולים לסופגניות - מזריקים פנימה ריבה (אפשר ורצוי למהול בטיפה מים ולערבב)
  • בוזקים אבקת סוכר.

זהו! מוכן!

סופגניות חמות וטעימות וקלות להכנה!

מומלץ לאכול ולהגיש באותו היום - מקסימום עד מחר בבוקר.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: