3אלף
הדפסה
סופגניות לחנוכה
סופגניות הן המאכל הרשמי של חנוכה. אין כמו סופגניה רכה, טעימה ומלאה ריבה מענגת - וכמובן אבקת סוכר שמאפרת לנו את הפנים עם כל ביס. הנה מתכון לסופגניות שמרים להכנה ביתית שיצאו ממש כמו בחנויות. הסופגניה טעימה, מתוקה, אוורירית וקלה להכנה.
- זמן הכנה : 3h 00 min
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 10 סופגניות
מרכיבים
הוראות הכנה
- בקערה קטנה מערבבים את השמרים עם החלב והסוכר ומניחים להם כ-10 דקות עד שמתחיל להיווצר קצף. זה סימן שהשמרים התחילו לעבוד.
- במעבד מזון או בקערה גדולה (למי שמעדיף ללוש בידיים) מערבבים את הקמח והמלח.
- כשהשמרים מתחילים לתסוס בחלב - מוסיפים אותם לקערת המיקסר.
- מוסיפים את הביצה והחמאה המומסת ומתחילים לערבל וללוש עד שהבצק נעשה אחיד חלק וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים שעתיים לפחות עד שהבצק מכפיל את עצמו.
- לאחר ההתפחה - מורידים את המגבת ומכניסים מכת אגרוף לתוך הבצק - כדי שהאוויר בפנים יצא.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של ס"מ. כל רידוד - נותנים לבצק 3 שניות מנוחה.
- לוקחים חותכן או כוס בקוטר מתאים (בערך 6-7 ס"מ) וחותכים את הבצק לעיגולים. את העיגולים מניחים על נייר אפיה - שלא ידבקו לשום דבר.
- אחרי שקורצים עיגולים - אוספים את הבצק, לשים קצת, מרדדים שוב ועושים עוד עיגולים. חוזרים על הפעולה עד שלא נשאר מספיק בצק לעיגול נוסף.
- מכסים את העיגולים במגבת - ומניחים להתפחה נוספת עוד חצי שעה. גם הפעם זה להכפלת הנפח.
- מרתיחים שמן קנולה בסיר רחב ושטוח (לפחות 3 ס"מ גובה של שמן) - לטמפ' של 140 מעלות.
- מכניסים פנימה את הגזר - הוא ימנע מהשמן להישרף ולהשחיר.
- מכניסים פנימה את עיגולי הבצק ומטגנים אותם להשחמה.
- לאחר 2-3 דקות הופכיםאת העיגולים בזהירות בעזרת כף מחוררת ומטגנים מהצג השני להשחמה.
- מוציאים לרשת שמתחתיה יש נייר סופג (כך הנייר לא ידבק לסופגניות).
- לאחר שטיגנו את כל העיגולים לסופגניות - מזריקים פנימה ריבה (אפשר ורצוי למהול בטיפה מים ולערבב)
- בוזקים אבקת סוכר.
זהו! מוכן!
סופגניות חמות וטעימות וקלות להכנה!
מומלץ לאכול ולהגיש באותו היום - מקסימום עד מחר בבוקר.