לחמניות חלב

מאת אסף כהן
לחמניות חלב

לחמניות חלב

על ידי 25 באוקטובר 2015

לחמניות חלב הן לחמניות רכות, טעימות וכייפיות במיוחד. לחמניות חלב הן טעימות ויכולות להיות בסיס לארוחה קלה וטובה, ו"על הדרך" ובזכות תוספת החלב, מספקות לגוף ויטמינים ורכיבים חשובים.

המתכון הבא מתאים לכמות של 8 לחמניות חלב. מדובר במתכון קליל ופשוט מאד שאינו מצריך חומרים מיוחדים.

  • זמן הכנה : 1h 50 min
  • זמן בישול : 20 דקות
  • כמות : 8 לחמניות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • ממיסים בסיר קטן את החמאה עם החלב ומכבים את האש.
  • ממתינים מעט עד להתקררות התערובת.
  • מעבירים את התערובת למיקסר עם וו לישה (או לשים ביד) ומוסיפים לה את הקמח, הסוכר, הביצים, השמרים והמלח.
  • מערבבים את הכל במשך 10 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד.
  • עוצרים את המיקסר, מוציאים ממנו את הקערה ומכסים אותה במגבת לחה.
  • ממתינים במשך כחצי שעה עד להתפחה.
  • את הבצק מחלקים לשמונה חתיכות.
  • יוצרים מכל חתיכה נקניק שאותו מלפפים סביב עצמו - או לעצלנים - יוצרים כדורים בגודל שווה.
  • את הלחמניות מסדרים על תבנית עם נייר אפייה ומתפיחים התפחה נוספת של חצי שעה.
  • מחממים מבעוד מועד את התנור לטמפרטורה של 200 מעלות, ולאחר שתפחו, מכניסים אותן לתנור לאפייה במשך עשרים דקות או עד שצבען הופך לחום בהיר.

את הלחמניות כדאי לשמור בקופסא סגורה ובמקום חשוך. מומלץ להכין מראש כמות כפולה (להכפיל את כל הרכיבים בשתיים), שכן מדובר בלחמניות נמסות בפה, לחמניות שכל אחד אוהב!

תוספות ללחמניות – את לחמניות החלב הטעימות האלו אפשר להגיש כתוספת לארוחה או כארוחה קלה בפני עצמה. אם אתם אוהבים ירקות טריים, מרחו על הלחמנייה גבינת שמנת טובה עם ירקות כמו עגבנייה, מלפפון ובצל ירוק. אם אתם מעוניינים בארוחה מלאה יותר, טגנו חצילים, מרחו מעט טחינה על הלחמנייה, הניחו מעל כמה פרוסות חצילים, ביצה קשה ומעט סחוג חריף שיוסיף את העקצוץ הנדרש לארוחה.

למשקאות חלב נלווים לארוחה, היכנסו לקישור המופיע כאן.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: