4אלף 
הדפסה
לחמניות המבורגר
אוהבים המבורגר? ברור! מי לא אוהב? ואין כמו להכין המבורגר ביתי מבשר משובח. ומה יותר טעים מהמבורגר ביתי? המבורגר ביתי בלחמניה תוצרת בית. אין כמו המבורגר בלחמנייה חמה, רכה מבפנים וקראנצ'ית מבחוץ שבדיוק יצאה מהתנור. לפניכם מתכון קל ומהיר ללחמניות המבורגר שיכולות להתאים להמבורגרים גדולים או למיני המבורגרים.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 6-12 לחמניות
מרכיבים
- קמח - 3 כוסות
- מים פושרים - כוס (בערך 38 מעלות)
- שמרים פעילים - 2 כפות
- שמן - שליש כוס
- סוכר - רבע כוס
- ביצה - 1
- מלח - כפית
- לקישוט
- שומשום - לפי הצורך (לא חובה)
הוראות הכנה
- מכניסים את השמרים לקערה ומוסיפים את המים הפושרים.
- מערבבים עד שהם נמסים ומוסיפים את השמן והסוכר.
- נותנים להכל לנוח 5 דקות.
- מוסיפים את הביצה, המלח והקמח ולשים עד לקבלת בצק רך.
- לשים עוד 5 דקות לפחות על משטח מקומח.
- מחלקים את הבצק ל6 חתיכות, אם רוצים לחמניות למיני בורגרים - מחלקים ל12.
- מכדררים את חתיכות הבצק לכדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפיה.
- מכסים במגבת ומניחים 3 דקות. בינתיים מחממים תנור ל220 מעלות.
- מפזרים קצת שומשום על הלחמניות.
- מכניסים לתנור ל8-10 דקות עד להזהבה.
- מוציאים ומחכים שיתקררו.
מומלץ לפרוס ל2 ולהניח על המנגל או על הפלנצ'ה כדי שהלחמניות יקבלו טעמים וקראנצ'יות.