5.5אלף 
הדפסה
בואיקוס – מאפה גבינה וזיתים
בואיקוס הן מעין לחמניות עשירות וטעימות שהגיעו מאזור הבלקן. הן מלאות גבינה טובה ומוכנות במהירות ובקלות. בואיקוס ניתן ואפילו רצוי להכין עם ילדים אשר יהנו לערבב ולהכין את המאפים הקטנים.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
מרכיבים
- חמאה - 100 גרם
- קמח תופח - 350 גרם
- גבינת קצ'קבל - כוס - מגוררת על החלק הגס של הפומפיה
- גבינה לבנה - 9% - 250 גרם
- שמנת חמוצה - 9% - גביע אחד
- מומלץ מאוד אך לא חובה
- זיתים מגולענים (שחורים או ירוקים ואפילו גם וגם)
הוראות הכנה
- מודדים את כל החומרים שיהיו מוכנים.
- אם שמים זיתים - קוצצים אותם (שיהיה בערך שלושת רבעי כוס זיתים קצוצים)
- מתחילים לשים במיקסר (ובהחלט אפשר גם ללוש בידיים...) לפי הסדר הבא:
- חמאה עם הגבינה הלבנה והשמנת.
- קשקבל
- זיתים
- קמח
- אחרי שנוצרת תערובת סמיכה ואחידה עוצרים את המיקסר.
- מסדרים נייר אפיה בתבנית.
- יוצרים כדורים קטנים בידיים או עם 2 כפות ומניחים על התבנית. לא לשים יותר מדי בתבנית כי הבואיקוס מתפשט בזמן האפיה. תעשו כמה נגלות.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל-18 דקות (עד שהבואיקוס מתחילים להזהיב)
זהו! מוכן. מי שרוצה יכול להקפיא את הבואיקוס - הם שומרים על עצמם יפה גם בהקפאה.