4.7אלף
הדפסה
Mac & cheese – מקרוני וגבינה
טוב, אין הרבה מעדנים שיצאו מהמטבח האנגלי. אבל מקרוני וגבינה, מאק אנד צ'יז - איך שלא תקראו לזה, הוא באמת מעדן כייפי וטעים מאוד שהגיע מהממלכה המאוחדת. שילוב של מספר גבינות מיוחדות, מעט תיבול ובישול בתנור יחד עם מקרוני - מחברים סוג של פשטידת מקרוני וגבינה שהיא פשוט... מעדן!
- זמן הכנה : 20 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- מקרוני - 250 גרם (חצי חבילה) מקרוני מסוג צינורות\טלפונים
- בצל - אחד קטן
- חמאה - 30 גרם
- חלב - 2 כוסות
- קמח - 2 כפות
- גבינת צ'דר - 150 גרם (אני שילבתי בין צ'דר אנגלית לצ'דר לבנה)
- גבינת אדם - 200 גרם. אפשר גם גבינה צהובה רגילה
- מלח - שלושת רבעי כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- גרגרי חרדל - חצי כפית
- שמן זית - כף
הוראות הכנה
- שמים מים בסיר על מנת לבשל את המקרוני לפי ההוראות על האריזה פחות 2 דקות. (מומלץ להתחיל לבשל את רוטב הגבינה בזמן שהמים מתחממים והפסטה מתבשלת - שהכל יהיה מוכן בערך באותו זמן)
- מחממים תנור ל170 מעלות.
- קוצצים את הבצל.
- מגרדים את הגבינות על פומפיה גסה ושמים בקערה.
- בסיר קטן-בינוני ממיסים את החמאה עם כף שמן זית.
- כשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים עד שהכל מתגבש.
- מוסיפים 2 כוסות חלב.
- מוסיפים את המלח, הפלפל וגרגרי החרדל ומערבבים.
- מביאים לרתיחה.
- מבשלים תוך ערוב 4-5 דקות עד שתערובת החלב מסמיכה.
- מוסיפים את הגבינות המגורדות ומערבבים עד שהגבינות נמסות היטב לתוך התערובת.
- מסננים את המקרוני מהמים ומעבירים את המקרוני המסוננים לתוך תערובת הגבינות ומערבבים. היטב.
- מעבירים את התערובת לתבנית קטנה חסינת חום עם שוליים גבוהים (אפשר גם אינגליש קייק...)
- מכניסים לתנור ל20 דקות - עד שנעשה קרום יפה ושחום למעלה.
- מוציאים מהתנור ומניחים ל10 דקות הצטננות והתייצבות.
זהו! מוכן!
מגישים למרכז השולחן עם כפות ואוכלים כמו חוראנים.
טיפ: לחלק את הקרום העליון שווה בשווה מראש כדי שלא יהיו עליו ריבים...