מתכונים קלים מתכונים צמחוניים Mac & cheese – מקרוני וגבינה

Mac & cheese – מקרוני וגבינה

מאת אסף כהן
מאק אנד צ'יז

Mac & cheese – מקרוני וגבינה

על ידי 27 ביולי 2015

טוב, אין הרבה מעדנים שיצאו מהמטבח האנגלי. אבל מקרוני וגבינה, מאק אנד צ'יז - איך שלא תקראו לזה, הוא באמת מעדן כייפי וטעים מאוד שהגיע מהממלכה המאוחדת. שילוב של מספר גבינות מיוחדות, מעט תיבול ובישול בתנור יחד עם מקרוני - מחברים סוג של פשטידת מקרוני וגבינה שהיא פשוט... מעדן!

  • זמן הכנה : 20 דקות
  • זמן בישול : 30 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • שמים מים בסיר על מנת לבשל את המקרוני לפי ההוראות על האריזה פחות 2 דקות. (מומלץ להתחיל לבשל את רוטב הגבינה בזמן שהמים מתחממים והפסטה מתבשלת - שהכל יהיה מוכן בערך באותו זמן)
  • מחממים תנור ל170 מעלות.
  • קוצצים את הבצל.
  • מגרדים את הגבינות על פומפיה גסה ושמים בקערה.
  • בסיר קטן-בינוני ממיסים את החמאה עם כף שמן זית.
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים 3-4 דקות עד שהוא נהיה שקוף.
  • מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים עד שהכל מתגבש.
  • מוסיפים 2 כוסות חלב.
  • מוסיפים את המלח, הפלפל וגרגרי החרדל ומערבבים.
  • מביאים לרתיחה.
  • מבשלים תוך ערוב 4-5 דקות עד שתערובת החלב מסמיכה.
  • מוסיפים את הגבינות המגורדות ומערבבים עד שהגבינות נמסות היטב לתוך התערובת.
  • מסננים את המקרוני מהמים ומעבירים את המקרוני המסוננים לתוך תערובת הגבינות ומערבבים. היטב.
  • מעבירים את התערובת לתבנית קטנה חסינת חום עם שוליים גבוהים (אפשר גם אינגליש קייק...)
  • מכניסים לתנור ל20 דקות - עד שנעשה קרום יפה ושחום למעלה.
  • מוציאים מהתנור ומניחים ל10 דקות הצטננות והתייצבות.

זהו! מוכן!

מגישים למרכז השולחן עם כפות ואוכלים כמו חוראנים.

טיפ: לחלק את הקרום העליון שווה בשווה מראש כדי שלא יהיו עליו ריבים...

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: