4.2אלף
הדפסה
תפוחי אדמה עם בצל ופטריות בתנור
תוספת נהדרת של תפוחי אדמה, בצל ופטריות בתיבול עדין אבל עם נוכחות - מעולה לכל ארוחה. תפוחי האדמה יחד עם הבצל והפטריות בתנור - מקבלים פריכות וריח נהדרים - וכמובן טעם מעולה.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 4 גדולים
- בצל - 1 גדול
- פטריות - סלסלה. משתדלים שהפטריות תהיינה בשרניות ויחסית גדולות.
- שיני שום - 4
- שמן זית - בכיף
- חומץ בלסמי - כפית
- פפריקה מתוקה - כף לא גדושה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לפרוסות בעובי חצי ס"מ.
- מקלפים את הבצל ופורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ (רצוי לא להפריד את הטבעות אחת מהשניה - למנוע מהבצל להישרף).
- מקלפים את השום ונותנים לו מעיכה קלה עם גב הסכין.
- חותכים את הפטריות לרבעים לאורך (פטריות קטנות - לחצאים). נפטרים מקצוות הרגלים של הפטריות.
- שמים הכל בקערה. שופכים פנימה את התבלינים, השמן והחומץ הבלסמי.
- מערבבים טוב טוב בידיים עד שהכל מצופה.
- מסדרים בשכבה אחת בתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל40 דקות.
זהו! מוכן!