מתכונים קלים מתכונים צמחוניים תפוחי אדמה ופטריות בתיבול צהוב

תפוחי אדמה ופטריות בתיבול צהוב

מאת אסף כהן
תפוחי אדמה ופטריות בתיבול צהוב

תפוחי אדמה ופטריות בתיבול צהוב

על ידי 11 ביוני 2014

תפוחי אדמה ופטריות בתיבול צהוב זו תוספת עם תבלינים קצת שונים מהרגיל. השילוב של התבלינים הצהובים: זרעי החרדל, הכוסברה הטחונה, הכמון והכורכום יוצרים טעם ייחודי וטעים במיוחד שעוטף בחום את תפוחי האדמה והפטריות ומייצר תוספת טעימה במיוחד לכל ארוחה.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את תפוחי האדמה בקליפתם לסיר וממלאים במים עד כיסוי ועוד קצת.
  • סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  • נותנים לתפוחי האדמה לרתוח 2-3 דקות ואז מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות על אש בינונית.
  • לאחר 20 דקות פותחים את המכסה, ותוקעים סכין באחד מתפוחי האדמה. הסכין עברה לצד השני בקלות? מורידים מהאש. לא עברה? ממשיכים עוד 5 דקות וחוזרים על הבדיקה עד שהסכין עוברת לצד שני בלי מאמץ.
  • מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומניחים להם להתקרר.
  • מי שרוצה - מקלף עכשיו את הקליפה (אני אוהב להשאיר. זה טעים ובריא.)
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות.
  • חותכים את הפטריות לחתיכות גסות.
  • קוצצים את הבצל קטן.
  • במחבת גדול או סיר רחב ונמוך מחממים את שמן הזית.
  • כשהשמן חם מוסיפים את זרעי החרדל לשכבה אחידה על השמן.
  • מטגנים 2-3 דקות עד שהם מתחילים להתפצפץ.
  • מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
  • מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
  • מוסיפים את תפוחי האדמה, הפטריות והתבלינים ומערבבים היטב.
  • מטגנים וצולים תוך ערבוב עד שתפוחי האדמה משחימים היטב.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: