4.1אלף 
הדפסה
תפוחי אדמה ופטריות בתיבול צהוב
תפוחי אדמה ופטריות בתיבול צהוב זו תוספת עם תבלינים קצת שונים מהרגיל. השילוב של התבלינים הצהובים: זרעי החרדל, הכוסברה הטחונה, הכמון והכורכום יוצרים טעם ייחודי וטעים במיוחד שעוטף בחום את תפוחי האדמה והפטריות ומייצר תוספת טעימה במיוחד לכל ארוחה.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 12 קטנים או 5 גדולים
- פטריות - סלסלה
- בצל - 1 בינוני
- שום כתוש - 3 שיניים
- זרעי חרדל - חצי כפית
- כוסברה טחונה - כפית
- כמון - חצי כפית
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- כורכום - רבע כפית
- צ'ילי גרוס - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מים - לפי הצורך
- שמן זית - 4-5 כפות
הוראות הכנה
- מכניסים את תפוחי האדמה בקליפתם לסיר וממלאים במים עד כיסוי ועוד קצת.
- סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
- נותנים לתפוחי האדמה לרתוח 2-3 דקות ואז מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות על אש בינונית.
- לאחר 20 דקות פותחים את המכסה, ותוקעים סכין באחד מתפוחי האדמה. הסכין עברה לצד השני בקלות? מורידים מהאש. לא עברה? ממשיכים עוד 5 דקות וחוזרים על הבדיקה עד שהסכין עוברת לצד שני בלי מאמץ.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומניחים להם להתקרר.
- מי שרוצה - מקלף עכשיו את הקליפה (אני אוהב להשאיר. זה טעים ובריא.)
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות.
- חותכים את הפטריות לחתיכות גסות.
- קוצצים את הבצל קטן.
- במחבת גדול או סיר רחב ונמוך מחממים את שמן הזית.
- כשהשמן חם מוסיפים את זרעי החרדל לשכבה אחידה על השמן.
- מטגנים 2-3 דקות עד שהם מתחילים להתפצפץ.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד דקה.
- מוסיפים את תפוחי האדמה, הפטריות והתבלינים ומערבבים היטב.
- מטגנים וצולים תוך ערבוב עד שתפוחי האדמה משחימים היטב.
זהו! מוכן!