מתכונים קלים מתכונים צמחוניים תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

מאת אסף כהן
תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור

על ידי 5 ביוני 2018

תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור הם התוספת הכי טעימה ומגניבה שאפשר לעשות מתפוחי אדמה. תפוחי אדמה מעוכים הם משהו בין צ'יפס לפירה - הם גם מעוכים וגם פריכים וגם טעימים מהטעם השרוף ואי אפשר להפסיק לאכול אותם.

  • זמן הכנה : 30 דקות
  • זמן בישול : 20 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מכניסים את תפוחי האדמה לסיר וממלאים מים קרים עד שתפוחי האדמה מכוסים - ועוד 2 ס"מ.
  • מביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש לבעבוע קל - ומבשלים את תפוחי האדמה עד שמצליחים להעביר סכין בתוך תפוח האדמה הגדול ביות מצד לצד בלי מאמץ.
  • מסננים את תפוחי האדמה מהמים ונותנים 10-15 דק' לתפוחי האדמה שיתקררו.
  • בינתיים מחממים תנור ל220 מעלות.
  • מסדרים תבנית עם נייר אפייה.
  • לוקחים תפוח אדמה אחד, מניחים על נייר האפייה, ובעזרת ממעך לפירה (מי שאין לו ממעך - אפשר להשתמש בפטיש שניצלים או מזלג) - מועכים את תפוח האדמה עד שהוא נמעך (אם יש חלק מהתפו"א שהובר בין החריצים - מועכים פנימה בעזרת אצבע או כף).
  • מסובבים את הממעך ב90 מעלות ולוחצים שוב.
  • מעבירים את תפוח האדמה באופן מסודר על התבנית וממשיכים למעוך תפוחי אדמה ולסדר יפה על התבנית עד שנגמר המקום או תפוחי האדמה.
  • מרססים את תפוחי האדמה בספריי שמן זית.
  • מפזרים מעל תפוחי האדמה מלח, פלפל ועירית קצוצה. מי שרוצה יכול לפזר פרורי גבינה, רוזמרין, עשבי תיבול שונים ועוד כיד הדמיון.
  • מכניסים לנור ל20 דקות עד שתפוחי האדמה משחימים יפה.
  • מי שאוהב את תפוחי האדמה שרופים (מומלץ!) שימשוך את הבישול ל25-28 דקות עד שמתחיל להשחיר בקצוות.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: