7.5אלף
הדפסה
תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור
תפוחי אדמה מעוכים ושרופים בתנור הם התוספת הכי טעימה ומגניבה שאפשר לעשות מתפוחי אדמה. תפוחי אדמה מעוכים הם משהו בין צ'יפס לפירה - הם גם מעוכים וגם פריכים וגם טעימים מהטעם השרוף ואי אפשר להפסיק לאכול אותם.
- זמן הכנה : 30 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה קטנים - קילו - אני משתמש באלו שמיועדים למיקרוגל - אבל אפשר גם קצת יותר גדולים
- מים - לפי הצורך
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- עירית - לפי הצורך
- ספריי שמן זית - לפי הצורך
הוראות הכנה
- מכניסים את תפוחי האדמה לסיר וממלאים מים קרים עד שתפוחי האדמה מכוסים - ועוד 2 ס"מ.
- מביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבעבוע קל - ומבשלים את תפוחי האדמה עד שמצליחים להעביר סכין בתוך תפוח האדמה הגדול ביות מצד לצד בלי מאמץ.
- מסננים את תפוחי האדמה מהמים ונותנים 10-15 דק' לתפוחי האדמה שיתקררו.
- בינתיים מחממים תנור ל220 מעלות.
- מסדרים תבנית עם נייר אפייה.
- לוקחים תפוח אדמה אחד, מניחים על נייר האפייה, ובעזרת ממעך לפירה (מי שאין לו ממעך - אפשר להשתמש בפטיש שניצלים או מזלג) - מועכים את תפוח האדמה עד שהוא נמעך (אם יש חלק מהתפו"א שהובר בין החריצים - מועכים פנימה בעזרת אצבע או כף).
- מסובבים את הממעך ב90 מעלות ולוחצים שוב.
- מעבירים את תפוח האדמה באופן מסודר על התבנית וממשיכים למעוך תפוחי אדמה ולסדר יפה על התבנית עד שנגמר המקום או תפוחי האדמה.
- מרססים את תפוחי האדמה בספריי שמן זית.
- מפזרים מעל תפוחי האדמה מלח, פלפל ועירית קצוצה. מי שרוצה יכול לפזר פרורי גבינה, רוזמרין, עשבי תיבול שונים ועוד כיד הדמיון.
- מכניסים לנור ל20 דקות עד שתפוחי האדמה משחימים יפה.
- מי שאוהב את תפוחי האדמה שרופים (מומלץ!) שימשוך את הבישול ל25-28 דקות עד שמתחיל להשחיר בקצוות.
זהו! מוכן!