מתכונים קלים מתכונים צמחוניים תפוחי אדמה מוקרמים בגבינה

תפוחי אדמה מוקרמים בגבינה

מאת אסף כהן
תפוחי אדמה מוקרמים בגבינה צהובה

תפוחי אדמה מוקרמים בגבינה

על ידי 6 במרץ 2014

מחפשים תוספת מפנקת לסעודה? תפוחי אדמה בתנור מוקרמים בגבינה צהובה זו תוספת מעולה לכל ארוחה. תפוחי האדמה אפויים בתנור ולא מטוגנים, והגבינה מוסיפה המון טעם והנאה לכל ביס. ובגלל שאנחנו משתמשים בתפוחי אדמה קטנים - ממש כיף לאכול אותם בידיים.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 50 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • פורסים כל תפוח אדמה ל2 לאורך.
  • חורצים בזהירות שתי וערב על גבי תפוחי האדמה - להזהר לא להגיע לאמצע שלא יחתך לגמרי.
  • שמים את תפוחי האדמה בקערה, מפזרים מלח, פלפל שחור, אבקת שום ומוסיפים שמן זית.
  • מערבבים עם הידיים בעדינות שתפוחי האדמה לא יתפרקו.
  • מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ושמים את תפוחי האדמה על גחונם.
  • מכניסים לתנור ב180 מעלות ל35 דקות.
  • בינתיים פורסים כל פרוסת גבינה צהובה ל9 ריבועים.
  • מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור, מניחים על כל תפוח אדמה ריבוע של גבינה צהובה.
  • מחזירים לתנור לעוד 12 דקות.

זהו! מוכן!

מסדרים על צלחת מרכזית ומפזרים קצת פפריקה מעל.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: