תפוחי אדמה ובצל בתנור עם צ'ילי מתוק

לא צריך לטגן תפוחי אדמה בשביל להינות מתפוחי אדמה קריספיים מצופים בצ'ילי מתוק. אפשר להכין אותם בתנור ולקבל תוספת נפלאה של תפוחי אדמה בתנור עם צ'ילי מתוק (ממש סוג של הום פרייז) - ועם נגיעונת של רום שיוסיף טוויסט נהדר.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 4
- בצל - 1
- אבקת שום - כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - רבע כוס
- צ'ילי מתוק - כוס
- רום - 2 כפות (לא חובה)
- שומשום - קורט
הוראות הכנה
- קלפים את תפוחי האדמה והבצל.
- חותכים את תפוחי האדמה והבצל לקוביות בגודל ס"מ מקסימום ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את התבלינים ושמן הזית ומערבבים בידיים.
- מסדרים את תפוחי האדמה והבצל בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור ע ל180 מעלות ל35 דקות.
- מוציאים מהתנור ומעבירים לקערה.
- מחממים מחבת.
- שופכים פנימה את הצ'ילי המתוק ומביאים לרתיחה קלה.
- מכניסים את תפוחי האדמה והבצל למחבת ומערבבים בכף עץ.
- מי שרוצה מכניס עכשיו את הרום - ומטה טיפה את המחבת לכיוון להבות האש - זהירות! המחבת יתחיל לבעור לכמה שניות. הפעולה הזו מאדה את האלכוהול ומקרמלת את הרום על תפוחי האדמה.
- מבשלים תוך ערבוב עוד דקה.
- מוציאים לקערת הגשה ומפזרים מעל מעט שומשום לקישוט.
זהו! מוכן!