4.5אלף 
הדפסה
תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק וסילאן
המתכון הזה של תפוחי אדמה בצ'ילי מתוק וסילאן הוא שידרוג של מתכון שקיבלתי מבשלנית מעולה. המתכון המקורי כלל תפוחי אדמה צ'ילי מתוק וסילאן. השדרוג שלי מנסה לעדן קצת את המתיקות עם מיץ לימון ונגיעות חרדל. התגובות לשדרוג היו חד משמעיות והרי לפניכם המתכון - שתהנו גם.
- זמן הכנה : 10 דקות
- זמן בישול : 60 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 6
- צ'ילי מתוק - חצי כוס
- סילאן - חצי כוס
- שום כתוש - 3 שיניים
- שמן זית - 3 כפות
- שומשום - 3 כפות
- חרדל - כפית גדושה
- מיץ לימון - 3 כפות
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לפרוסות בעובי חצי ס"מ. (מי שלא רוצה - לא חייב לפרוס)
- מניחים את תפוחי האדמה בקערה ושופכים פנימה שני שליש מכמות הצ'ילי והסילאן, 3 שיני השום הכתוש ו - 3 כפות שמן זית.
- לשים טוב טוב בידיים את תפוחי האדמה עד שהם מצופים כולם - ומעבירים לתבנית.
- מוודאים שכל תפוחי האדמה בשכבה אחת פחות או יותר ומפזרים מעל את השומשום.
- מכניסים לתמנור של 180 מעלות ל30 דקות.
- בינתיים מערבבים בקערה (אפשר אותה קערה ממקודם) את שאר הצ'ילי, הסילאן, החרדל ומיץ הלימון.
- לאחר 30 הדקות - פותחים את התנור - שופכים את שאר הרוטב מעל תפוחי האדמה בצורה אחידה ככל האפשר.
- מחזירים לתנור לעוד 30 דקות.
זהו! מוכן!
בתאבון!