6.1אלף 
הדפסה
תפוחי אדמה בטריאקי
תפוחי אדמה בטריאקי הם תפוחי אדמה פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, מתוקים וטעימים כל כך בזכות הטריאקי. תפוחי האדמה מבושלים בתנור לקבלת הקריספיות - ואז מוקפצים עם הטריאקי במחבת לקבלת טריאקי מקורמל ומתוק.
תפוחי אדמה בטריאקי הם תוספת נהדרת לכל ארוחה - בעיקר כזו עם אוריינטציה אסייתית.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 4-5
- פפריקה מתוקה - כף
- אבקת שום - כפית וחצי
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
- בצל - אחד קטן
- טריאקי - רבע כוס
- חמאה - 15 גרם (לא חובה)
- שומשום - קצת לקישוט
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בעובי ס"מ ושמים בקערה.
- מוסיפים לקערה את התבלינים ו3 כפות שמן זית.
- מערבבים היטב בידיים עד שתפוחי האדמה מצופים בשמן זית ותבלינים.
- מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה.
- מכניסים לתנור על 180 מעלות ל35 דקות ומוציאים מהתנור ומעבירים לקערה (שיהיה קל להעביר אח"כ לרוטב).
- בינתיים חותכים את הבצל לפרוסות בעובי של קצת יותר מחצי ס"מ.
- לאחר האפיה בתנור, ממיסים חמאה (מי שרוצה - זה מוסיף המון טעם) עם 2 כפות שמן זית.
- כשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
- מוסיפים את הטריאקי ומיד מוסיפים את תפוחי האדמה ומתחילים להקפיץ ולערבב 2-3 דקות עד שהטריאקי מצטמצם על תפוחי האדמה ונדבק עליהם היטב.
- מוציאים לקערה ומפזרים קצת שומשום מעל.
זהו! מוכן!