מתכונים קלים מתכונים צמחוניים תפוחי אדמה בטריאקי

תפוחי אדמה בטריאקי

מאת אסף כהן
תפוחי אדמה בטריאקי

תפוחי אדמה בטריאקי

על ידי 26 בינואר 2015

תפוחי אדמה בטריאקי הם תפוחי אדמה פריכים מבחוץ, רכים מבפנים, מתוקים וטעימים כל כך בזכות הטריאקי. תפוחי האדמה מבושלים בתנור לקבלת הקריספיות - ואז מוקפצים עם הטריאקי במחבת לקבלת טריאקי מקורמל ומתוק.

תפוחי אדמה בטריאקי הם תוספת נהדרת לכל ארוחה - בעיקר כזו עם אוריינטציה אסייתית.

  • זמן הכנה : 5 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את תפוחי האדמה.
  • חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בעובי ס"מ ושמים בקערה.
  • מוסיפים לקערה את התבלינים ו3 כפות שמן זית.
  • מערבבים היטב בידיים עד שתפוחי האדמה מצופים בשמן זית ותבלינים.
  • מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית עם נייר אפייה.
  • מכניסים לתנור על 180 מעלות ל35 דקות ומוציאים מהתנור ומעבירים לקערה (שיהיה קל להעביר אח"כ לרוטב).
  • בינתיים חותכים את הבצל לפרוסות בעובי של קצת יותר מחצי ס"מ.
  • לאחר האפיה בתנור, ממיסים חמאה (מי שרוצה - זה מוסיף המון טעם) עם 2 כפות שמן זית.
  • כשהחמאה נמסה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב.
  • מוסיפים את הטריאקי ומיד מוסיפים את תפוחי האדמה ומתחילים להקפיץ ולערבב 2-3 דקות עד שהטריאקי מצטמצם על תפוחי האדמה ונדבק עליהם היטב.
  • מוציאים לקערה ומפזרים קצת שומשום מעל.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: