4אלף
הדפסה
תפוחי אדמה איטלקיים בתנור
תפוחי אדמה איטלקיים בתנור הם תפוחי אדמה קריספיים, בתיבול עדין, עטופים בשמן זית איכותי וטעם משגע. תפוחי אדמה איטלקיים מתאימים כתוספת כמעט לכל ארוחה, אפשר בקלות להכין כמויות גדולות - ואין סיכוי שיישארו שאריות...
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 40 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 4-5 גדולים
- בזיליקום - כפית
- אורגנו - כפית
- אבקת שום - חצי כפית
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - 4 כפות
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה.
- חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות (חוצים ל2 לאורך, ואז כל חצי ל2 ואז כל רבע ל3-4 חתיכות. יוצא משהו כמו 12-14 קוביות מתפוח אדמה אחד)
- מכניסים את קוביות תפוחי האדמה לקערה.
- מוסיפים את התבלינים ושמן הזית - חשוב ששמן הזית יהיה משובח ככל שניתן.
- מערבבים בידיים את תפוחי האדמה עד שכל הקוביות מצופות בתבלינים ושמן זית.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה או לתבנית חסינת חום.
- מכניסים לתנור ב180 מעלות ל40 דקות עד שתפוחי האדמה שחומים קלות.
זהו! מוכן!