6.6אלף 
הדפסה
תבשיל כרובית ופטריות
תבשיל כרובית ופטריות הוא תבשיל טעים במיוחד שיכול לשמש כתוספת ירק, רוטב לאורז ואפילו כסלט קר. תבשיל כרובית ופטריות זו מעין שקשוקה של טעמים וניחוחות שכבר בשלב הבישול תרצו לטרוף מהמחבת.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- כרובית - ראש קטן
- פטריות - סלסלה - תבחרו פטריות כמה שיותר קטנות
- בצל - 1 בינוני
- אפונה - כוס מהקפואים שקונים בסופר
- פלפל אדום - 1
- עגבניות - 2
- שיני שום - 4
- כוסברה - 2 כפות קצוצות
- כורכום - 2 כפיות
- כמון - חצי כפית
- זרעי חרדל - חצי כפית
- פפריקה מתוקה - כף לא גדושה
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - כף
- מים - לפי הצורך
- חומץ - כף
הוראות הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים בגודל ביס ושמים בסיר קטן.
- ממלאים מים עד לכיסוי הכרובית ועוד קצת, כף חומץ וקורט מלח.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עוד 4 דקות ומסננים את הכרובית מהמים.
- בינתיים קוצצים את הבצל, הפלפל והעגבניות לחתיכות קטנות.
- מקלפים ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.
- בסיר רחב ושטוח מחממים את שמן הזית. מוסיפים את הפפריקה, הכמון והחרדל ומטגנים דקה תוך ערבוב ובחישה עד שהשמן מקבל את הצבע של התבלינים.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים עוד חצי דקה.
- מוסיפים את העגבניות והפלפל האדום ומטגנים עד שהפלפל מתרכך (עניין של 4-5 דקות).
- מוסיפים את הכרובית והכורכום, מערבבים ומבשלים 3-4 דקות.
- מוסיפים את הפטריות, האפונה ומלח לפי הטעם ומטגנים תוך ערבוב עוד 4-5 דקות.
- מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 8 דקות.
- מוסיפים את הכוסברה הקצוצה, מערבבים ומבשלים דקה - דתיים ללא מכסה עד שהנוזלים מתאדים.
זהו! מוכן!
להגיש על אורז לבן, או לקרר ולהגיש קר.