תבשיל דלעת ותרד

מאת אסף כהן

תבשיל דלעת ותרד

על ידי 3 באוגוסט 2011

את המתכון הבא שלח חבר טוב, והמתכון מובא בפניכם כלשונו:

אהלן, אני כפיר לב סיני. קודם כל, אני שמח להתארח כאן. זה כבוד גדול בשבילי. הרבה פעמים אנשים שמקפידים לאכול אוכל בריא או כאלה שהם צמחוניים בסופו של דבר המטבח שלהם די משעמם. עוד פעם בורגול? כמה קינואה כבר אפשר לאכול? רציתי לרענן את הדגנים המוכרים כל כך האלה ויצרתי תבשיל דלעת בתרד מקורי שהולך איתם ביחד, ונותן טעם לבריאות. נשמע לכם שילוב מפחיד? חכו עד שתטעמו.

 

  • זמן הכנה : 10 דקות
  • זמן בישול : 40 דקות
  • אלרגניים :

מרכיבים



הוראות הכנה

  • מקלפים את הדלעת ומסלקים את הגרעינים המיותרים.
  • חותכים את הדלעת לקוביות בגודל 3-4 ס"מ.
  • מחממים מעט שמן בסיר גדול.
  • מטגנים את הבצל עד השחמה.
  • זורקים פנימה את התרד, רסק עגבניות והדלעת.
  • מוספים חצי עד שלושת רבע ממיץ הלימון לתוך התבשיל. הלימון מוסיף כמובן טעם חמצמץ, מרענן וייחודי לתבשיל.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40 דקות על אש בינונית.
  • התבשיל מוכן כאשר התרד ורסק העגבניות הופכים להיות אחידים והדלעת מתרככת.

 ניתן להגיש על קינואה, בורגול, אורז מלא (ואפילו, אל תגידו לאשתי, אפשר גם על אורז לבן)

כפיר לב סיני, אבא שלאחר שעות העבודה ממשיך למשרה מלאה של אבהות ובעל אתר "להיות אבא: מדברים אבהות".

 

הדפסה

 

בטח תשמחו להכין גם: