4.2אלף 
הדפסה
שרובה מקרונה – תבשיל פסטה פיקנטי
שרובה מקרונה הוא תבשיל פסטה ברוטב עגבניות ופלפלים חריפים שמקורו בטריפולי וכמו כל המאכלים הטריפוליטאים מדובר במעדן של ממש. מה שכיף בשרובה מקרונה זה שהוא תבשיל של ארוחה בסיר אחד. הרוטב והפסטה מתבשלים יחד ויוצרים תבשיל חריף וטעים במיוחד.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 25 דקות
- כמות : 4 מנות
מרכיבים
- חבילת פסטה - צדפים או פנה
- בצל - 1
- שום כתוש - 4 שיניים
- פלפל חריף - 1-2 תלוי כמה חריף אתם אוהבים
- פפריקה חריפה - כפית גדושה
- פפריקה מתוקה - כפית גדושה
- קוביות עגבניות משומרות - 800 גרם
- רסק עגבניות - 100 גרם
- מים רותחים - ליטר וחצי
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - 2 כפות
- תוספות מומלצות
- לימון - קצת לתיבול
- גבינה צהובה - להקרמה
- טבסקו - כמה טיפות
הוראות הכנה
- קוצצים את הבצל.
- פורסים את הפלפלים החריפים לעיגולים (אם אתם מפחדים שיהיה חריף מדי - מוציאים את הגרעינים).
- מחממים את שמן הזית בסיר עמוק
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפלים החריפים ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף והפלפלים מתרככים.
- מוסיפים את השום והפפריקה ומטגנים תוך ערבוב משהו כמו דקה.
- מוסיפים את קוביות העגבניות עם כל הנוזלים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את רסק העגבניות והמלח ומערבבים.
- מוסיפים את המים הרותחים ומביאים הכל לרתיחה.
- מוסיפים את הפסטה ומערבבים.
- מבשלים על אש בינונית - נמוכה 15 דקות כשמדי פעם נותנים ערבוב.
זהו! מוכן!
אם רוצים - מזליפים כפית או 2 של מיץ לימון או שמפזרים גבינה צהובה מעל ומכניסים למיקרו לדקה וחצי להמסה.
מגישים בצלחת עמוקה עם הרבה רוטב ופלפלים חריפים. ובקבוק טבאסקו להעשרת החריפות.