4.1אלף 
הדפסה
שקשוקת תרד שמנת ועגבניות
רוצים שקשוקה שתהפוך לכם את הלשון? שקשוקת תרד שמנת ועגבניות זו שקשוקה קטיפתית, טעימה, עם ריח נפלא שקל להכין - וכל כך טוב לאכול. אנחנו משתמשים בהמון עלי תרד טריים, שמוסיפים טעם ריח ובריאות נהדרים לכל השקשוקה, האמיצים יכולים להוסיף פלפל חריף ואז השקשוקה בכלל תהיה מטורפת.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- ביצים - 3-4
- עלי תרד - 200 גרם טריים
- שמנת - 15% לבישול - 100 מ''ל
- בצל - 1 בינוני
- רסק עגבניות - 100 גרם
- פלפל ירוק חריף - 1 - לא חובה
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- שמן זית - 3 כפות
הוראות הכנה
- חותכים את הבצל גס.
- חוצים את הפלפל החריף לחצי לאורך ואז חותכים אותו לפרוסות באורך 2 ס"מ.
- מחממים שמן זית במחבת.
- כשהשמן חם מוסיפים את הבצל והפלפל הירוק.
- מטגנים עד שהבצל נהיה שקוף והפלפל מתרכך.
- קורעים את עלי התרד בצורה גסה לתוך המחבת. לא לפחד אם התרד עושה גבעה על המחבת - הוא מתכווץ ב80% בערך...
- מטגנים מעט תוך ערבוב עד שהתרד מתכווץ מאוד.
- מוסיפים את השמנת ורסק העגבניות ומערבבים.
- מוסיפים מלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.
- מבשלים תוך ערבוב קל כ 3-4 דקות.
- מוסיפים את הביצים ומבשלים 2 דקות.
- מערבבים בעדינות את הלבן של הביצה עם הרוטב - זה עוזר להסמכה. ומשתדלים לא לפוצץ את הצהוב.
- סוגרים את המחבת עם מכסה ומבשלים על אז נמוכה עד שהביצים בדרגת המוכנות שאתם אוהבים.
זהו! מוכן!
מגישים עם חלה טריה.