שעועית ירוקה עם שום ופפריקה

תוספת פריכה וטעימה של שעועית ירוקה המתובלת בשום קצוץ ופפריקה מתוקה - עם תוספת קראנצ'יות של פרורי לחם ושומשום. תוספת נהדרת לכל ארוחה שתשב נהדר עם אורז לבן לצד מנת עוף או בקר.
- זמן הכנה : 1 דקות
- זמן בישול : 15 דקות
מרכיבים
- שעועית ירוקה - 800 גרם (חבילה שלמה מהקפואים בסופר) שעועית ירוקה, שעועית ירוקה עדינה או שעועית ירוקה חתוכה
- שיני שום - 5-6 שיניים
- פרורי לחם - כף וחצי
- שומשום - כף וחצי
- פפריקה מתוקה - כפית שטוחה
- מלח - לפי הטעם
- שמן זית - 3 כפות
- מים - 4-5 כפות
הוראות הכנה
- קוצצים את השום בסכין קטן קטן קטן.
- בסיר רחב ושטוח מחממים את שמן הזית.
- מוסיפים את השום ומטגנים דקה וחצי עד שהוא מזהיב.
- מוסיפים את השעועית ו4-5 כפות מים ומערבבים היטב.
- סוגרים את הסיר ומבשלים עח אש בינונית 3-4 דקות כשכל דקה פותחים, מערבבים וסוגרים.
- מוסיפים את פרורי הלחם והשומשום ומערבבים.
- מתבלים במלח ופפריקה מתוקה ומערבבים.
- סוגרים שוב את הסיר ומבשלים כשמדי פעם מערבבים עד שהשעועית מתחילה לשנות את צבעה ומפסיקה להיות מבריקה.
זהו! מוכן!