מתכונים קלים מתכונים צמחוניים שעועית ירוקה עם שום ופפריקה

שעועית ירוקה עם שום ופפריקה

מאת אילה צ'למרו
שעועית ירוקה פריכה בשום ופפריקה (צילום: אילה צלמרו)

שעועית ירוקה עם שום ופפריקה

על ידי 10 בנובמבר 2014

תוספת פריכה וטעימה של שעועית ירוקה המתובלת בשום קצוץ ופפריקה מתוקה - עם תוספת קראנצ'יות של פרורי לחם ושומשום. תוספת נהדרת לכל ארוחה שתשב נהדר עם אורז לבן לצד מנת עוף או בקר.

  • זמן הכנה : 1 דקות
  • זמן בישול : 15 דקות

מרכיבים



הוראות הכנה

  • קוצצים את השום בסכין קטן קטן קטן.
  • בסיר רחב ושטוח מחממים את שמן הזית.
  • מוסיפים את השום ומטגנים דקה וחצי עד שהוא מזהיב.
  • מוסיפים את השעועית ו4-5 כפות מים ומערבבים היטב.
  • סוגרים את הסיר ומבשלים עח אש בינונית 3-4 דקות כשכל דקה פותחים, מערבבים וסוגרים.
  • מוסיפים את פרורי הלחם והשומשום ומערבבים.
  • מתבלים במלח ופפריקה מתוקה ומערבבים.
  • סוגרים שוב את הסיר ומבשלים כשמדי פעם מערבבים עד שהשעועית מתחילה לשנות את צבעה ומפסיקה להיות מבריקה.

זהו! מוכן!

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: