מתכונים קלים מתכונים צמחוניים ריזוטו דלעת

ריזוטו דלעת

מאת שובל אביטוב
ריזוטו דלעת (צילום: שובל אביטוב)

ריזוטו דלעת

על ידי 4 בפברואר 2014

ריזוטו דלעת רך ומפנק בקלי קלות. רזיוטו הוא אורז איטלקי עגול שנחשב למעדן. הפעם אנחנו מציגים בפניכם ריזוטו עם חתיכות דלעת שהוא פשוט תענוג לכל החושים.

הסוד של ריזוטו טוב הוא בתשומת לב ובערבוב. מרגע שנכנס האורז לסיר, לא מפסיקים לערבב לרגע. הסוד השני הוא באורז עצמו. אם יש לכם ארבוריו איטלקי זה הכי טוב. אם לא - אז אורז יעודי לריזוטו יעשה את העבודה. מנסיון, אורז עגול שהוא לא ארבוריו (למשל אורז עגול לסושי) הוא פחות איכותי ומכיל יותר עמילנים ולכן התוצאה תהיה פחות טובה.

מרכיבים



הוראות הכנה

  • חותכים את הדלעת לקוביות.
  • קוצצים את הבצל.
  • מחממים את שמן הזית במחבת רחבה ועמוקה.
  • מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
  • מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים 7-10 דקות עד לחצי ריכוך על חום גבוה.
  • מוסיפים את הרוזמרין ומערבבים עוד 2-3 דקות.
  • מוסיפים את אורז הריזוטו ומעט מלח ומערבבים עוד 2 דקות.
  • מוסיפים את היין הלבן ומערבבים עד שכל הנוזלים מתאדים.
  • מנמיכים את האש ומוסיפים את הציר בהדרגה - בכל פעם רבע כוס (מצקת קטנה) ומערבבים כל הזמן.
  • בכל פעם שמפלס הנוזלים יורד לכמעט אפס - מוסיפים עוד ציר וממשיכים לערבב עד לקבלת ריזוטו רך וטעים.
  • כשהריזוטו מוכן סוגרים את האש, מוסיפים חמאה ופרמזן מגורר ומערבבים עד שמתקבל מרקם חמאתי ומבריק.
  • נותנים לריזוטו לנוח דקה ומגישים.

זהו! מוכן!

מקשטים במעט פלפל שחור גרוס ופרמזן.

הדפסה

בטח תשמחו להכין גם: