רול טורטיית פטריות
רול טורטיית פטריות זהו רול ממולא בתערובת של פטריות ובצל מוקרמים בשמנת סמיכה, עם ירקות טריים וגבינה צהובה. הטורטייה מוגשת עם רוטב סלסה קלילה וטעים מאוד שמוסיף למנה טוויסט פיקנטי. רול טורטיית פטריות זו מנה ראשונה נהדרת לארוחה חגיגית - זה נראה נפלא וטעים במיוחד. וכמובן - לא מסובך להכנה.
ניתן להכין מראש את הטורטיות, לשמור במקרר לכמה שעות - ואז לפני ההגשה לשים בתנור.
- זמן הכנה : 45 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 8 רולים
מרכיבים
- עלי טורטיה - 8 מהסוג הקטן
- לפטריות המוקרמות
- פטריות - סלסלה
- בצל - 1 בינוני - קטן
- קמח - כף גדושה
- שמנת לבישול - 15% - 250 מ''ל
- חמאה - 30 גרם
- שמן זית - כף וחצי
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- אגוז מוסקט - קורט
- עוד למילוי הטורטיה
- פלפל אדום - 1
- גזר - 1 גדול
- גבינה צהובה - 2 פרוסות
- לסגירת הטורטייות
- קמח - רבע כוס
- מים - לפי הצורך
- לרוטב הסלסה
- רסק עגבניות - 100 גרם
- רוטב צ'ילי מתוק - שלושת רבעי כוס
- רום - אמיתי - שמינית כוס (לא חובה)
הוראות הכנה
מכינים את תערובת הפטריות
- שוטפים את הפטריות וקוצצים אותן לקוביות גסות.
- מקלפים את הבצל וחותכים אותו לחצאי פרוסות.
- ממיסים במחבת גדולה את החמאה יחד עם שמן הזית.
- מוסיפים את הבצל וטגנים עד שהוא נהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים תוך ערבוב עד שהפטריות מסיימות להגיר את הנוזלים שלהן והבצל משחים קלות.
- מוסיפים את המלח, הפלפל ואגוז המוסקט ומערבבים.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהקמח משחים.
- מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומערבבים.
- מבשלים עוד כמה דקות על אש נמוכה תוך ערבוב עד שהעסק מסמיך במיוחד ומעבירים לקערה שיצטנן מעט.
מכינים את הטורטיות
- חותכים את הגזר והפלפל לרצועות ואז חותכים באמצע שיהיו רצועות קצרות.
- חתכים כל פרוסת גבינה ל4 רצועות.
- מערבבים את הקמח והמים בקערונת - המרקם צריך להיות סמיך ולא בצקי.
- לוקחים כל טורטיה, ומחממים על מחבת פסים כ15 שניות מכל צד. (מחממים רק את הטורייה שממלאים. מסיימים למלא - מחממים חדשה). אם אין מחבת פסים - מחבת רגילה או 10 שניות במיקרו יעשו את העבודה. הפסים זה רק ליופי.
- מניחים את הטורטייה על משטח עבודה.
- מודדים בערך 2 ס"מ מתחילת הטורטייה ומניחים 2 כפיות גדושות מלית פטריות. דואגים שישארו 2 ס"מ בצדדים.
- מניחים קצת ירקות ופרוסת גבינה על המלית.
- מקפלים את קצת הטורטיה על המלית וסוגרים מהצדדים.
- מורחים על הקצה של הטורטייה בעזרת מברשת - בלילת קמח ומים.
- מגלגלים את הטורטיה על הבלילה לסגירה.
- מניחים את הטורטיות המגולגלות על החלק הסגור בתבנית אפייה.
בשלב הזה - אפשר לשים הכל במקרר עד כ20 דקות לפני ההגשה.
מכינים את הסלסה
- מחממים מחבת ריקה או סיר קטן על האש.
- מוסיפים את רסק העבניות והצ'ילי המתוק ומערבבים.
- מוסיפים את הרום - למתקדמים - אפשר להבעיר את הרום. זה מאוד מרשים למי שמסתכל וגם מקרמל את כל העסק ונותן לו מתיקות נעימה.
- ממשיכים לבשל על אש קטנה כמה דקות עד להסמכה.
להגשה
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מכניסים את הטורטייות לתנור ל15 דקות.
- מוציאים מהתנור.
- חותכים כל טורטייה לחצי באלכסון.
- מורחים רוטב סלסה על צלחת קטנה.
- מניחים את הטורטייות בצורה יפה על הרוטב - ומגישים.
זהו! מוכן!