רביולי פלפל קלוי וריקוטה
רביולי אלו כיסוני פסטה ממולאים בכל טוב. הפעם הרביולי ממולא בתשלובת של פלפל קלוי וריקוטה שיוצרים שילוב פשוט נהדר יחד עם בצק הפסטה הטרי.
להכנת הרביולי יש צורך בבצק לפסטה. בהמשך יש קישור למתכון קל ופשוט לבצק מעולה. מי שרוצה - יכול לקנות בצק פסטה מוכן בכל סופר. מומלץ גם להצטייד במכונת פסטה לרידוד הבצק.
המתכון דורש מעט מיומנות - ואל תתבאסו אם הרביולי הראשון מתחמצ'ץ'. תמשיכו ותמשיכו - ובסוף תהיו אלופים.
- זמן הכנה : 60 דקות
- זמן בישול : 30 דקות
מרכיבים
- בצק פסטה טרי - קישור למתכון בהמשך
- פלפל אדום - 1
- ריקוטה - 100 גרם
- מלח - לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- שמן זית - לפי הצורך
הוראות הכנה
מכינים את הבצק
- מכינים בצק לפסטה על פי המתכון הזה. ונותנים לו לנוח 3 שעות לפחות.
מכינים את המלית
- לוקחים את הפלפל האדום - שמים אותו בתבנית לתנור - מזליפים עליו שמן זית ודואגים שיהיה מרוח מכל הכיוונים.
- מחממים תנור ל230 מעלות ומכניסים את התבנית עם הפלפל האדום לתנור.
- אחרי 7 דקות הופכים את הפלפל בזהירות ומכניסים לעוד 7 דקות.
- מוציאים מהתנור ומכניסים לשקית ניילון אטומה (אפשר גם סתם קופסא עם מכסה) ל20 דקות.
- מוציאים את הפלפל הקלוי ומקלפים אותו מהקליפה - היא אמורה לרדת בקלות.
- קוצצים את הפלפל הקלוי קטן קטן קטן.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את הריקוטה. מערבבים טוב טוב.
- מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
מכינים את הרביולי
- מרדדים את בצק הפסטה ליריעות דקות רצוי במכונת פסטה).
- עושים עיגולים עם כוס או חותכן.
- שמים כפית מלית במרכז כל עיגול - לא יותר כי אחרת יצא מהצדדים
- לוקחים עיגול נוסף - ומניחים על העיגול עם המלית.
- מהדקים היטב להוצאת כל האוויר מסביב למלית.
- מניחים בצלחת מקומחת.
- מרתיחים 4 ליטרים של מים עם מעט מלח.
- מכניסים את הרביולי למים הרותחים ומחכים שיצוף.
- ברגע שהוא צף - מחכים דקה - ומסננים מהמים.
זהו! מוכן!
רצוי להגיש עם רוטב אלפרדו, רוטב סלסה רוזה, או רוטב על בסיס שמן זית.