3.9אלף
הדפסה
קציצות עדשים אפויות
קציצות עדשים אפויות וטעימות מאוד שניתן להכין בקלות רבה לכל ארוחה. קציצות העדשים הן בריאות, טעימות וללא טיגון - וילדים פשוט טורפים אותן.
- זמן הכנה : 15 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- כמות : 40 יחידות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- עדשים ירוקות - שתי כוסות שהושרו כמה שעות במים
- עדשים אדומות - חצי כוס
- קישוא - אחד מגורד
- בטטה - אחת מגורדת
- גזר - אחד מגורד
- כוסברה - צרור קצוץ דק
- שום - שתי שינים קצוצות דק
- בצל - אחד קצוץ דק
- גבעולי סלרי - שלושה קצוצים דק
- ביצה - שתיים
- שיבולת שועל מהירת הכנה - שלוש כפות
- כורכום
- פלפל
- מלח
- שמן קנולה
הוראות הכנה
- בשלו את העדשים כעשרים דקות עד למצב אל דנטה.
- העבירו למסננת וסננו את המים.
- שמרו שליש מהתערובת בצד ואת שני השלישים הנותרים יש לרסק. ניתן להשתמש בבלנדר יד או בממחה תפוחי אדמה.
- אם יש מעבד מזון אפשר לקצוץ את הכוסברה, להוסיף את הביצים ואת העדשים ולעבד עם סכין המתכת לעיסה חלקה. אך כאמור ניתן לרסק ידנית.
- טגנו את הבצל במעט שמן עד לשקיפות.
- הוסיפו את השום הקצוץ ואת גבעולי הסלרי הקצוצים.
- אדו במשך מספר דקות עד לריכוך הסלרי.
- בקערה נפרדת ערבבו את הביצים והכוסברה וההקצוצה (אם לא עובדו קודם במעבד מזון) הוסיפו את תערובת הבצל המטוגן, את הירקות המגורדים ואת שליש העדשים ששמרנו בצד.
- הוסיפו שיבולת שועל כורכום מלח ופלפל לפי הטעם.
- אפו על גבי ניר אפיה משומן קלות בחום גבוה (230 - 250 מעלות) עד להשחמה.
- אין צורך להפוך בזמן האפיה.
זהו! מוכן. ניתן להגיש עם טחינה או יוגורט.
ניתן להקפיא.