5.6אלף 
הדפסה
קציצות כרובית וגבינה
קציצות כרובית וגבינה הן קציצות פריכות וטעימות במיוחד. קציצות כרובית מלאות טעמים נהדרים שמגיעים מהגבינה והתבלינים ומשתלבים נהדר יחד. קל להכנה ומצויין לארוחת ערב קלה ומפנקת.
- זמן הכנה : 25 דקות
- זמן בישול : 10 דקות
- כמות : 12-15 קציצות כרובית
מרכיבים
- כרובית - בינונית. בערך 600-700 גרם (שישאר חצי קילו של פרחים)
- ביצים - 2
- גבינה צהובה - 100 גרם. מהסוג האהוב עליכם - אני ממליץ להשקיע בצ'דר. אבל גם צהובה רגילה תהיה אחלה.
- פרורי לחם - חצי כוס
- פפריקה מתוקה - חצי כף
- אבקת שום - חצי כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
- מלח - לפי הטעם
- מים - לפי הצורך
- חומץ - כף
- שמן קנולה - לטיגון שטוח
הוראות הכנה
- מפרקים את הכרובית לפרחים.
- שמים את פרחי הכרובית בסיר, ממלאים מים עד לכיסוי ועוד 2 ס"מ ומוסיפים כף חומץ וקורט מלח.
- מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית נמוכה כ-10 דקות.
- לאחר הבישול - מסננים את הכרובית היטב מהמים (מומלץ בחום לשמור את מי הכרובית, לקרר אותם ולהכין מהם טחינה להגשה)
- בזמן שהכרובית עדיין חמה מעבירים אותה לקערה עם תחתית שטוחה (או סיר) ומועכים אותה היטב עם ממעך תפוחי אדמה (כמו פירה). (למי שאין עצבים - שם הכל בסלייסר או מעבד מזון וטוחן לפרורים גסים)
- סוחטים את פרורי הכרובית ומעבירים לקערה נקיה.
- מוסיפים לקערה את פרורי הלחם, התבלינים ומגרדים פנימה את הגבינה הצהובה.
- לשים היטב את הכל לעיסה אחידה.
- מחממים שכבת שמן קנולה במחבת.
- כשהשמן חם - לוקחים חופן מהעיסה, יוצרים צורה של קציצה בעובי של קצת פחות מס"מ, ובקוטר של 2-3 ס"מ ושמים בשמן.
- מטגנים 2-3 דקות מכל צד להשחמה קלה.
- מוציאים לנייר סופג.
זהו! מוכן!
מגישים עם טחינה מעולה ממי הכרובית ששמרתם בצד.