צ'יפס מתובל

אחרי שלמדנו איך מכינים את הצ'יפס המושלם - זה הזמן לשדרג אותו. צ'יפס מתובל הוא צ'יפס פריך מבחוץ, רך מבפנים ועטוף בתבלינים שנותנים לו טעם נהדר ומפתיע.
- זמן הכנה : 5 דקות
- זמן בישול : 20 דקות
- אלרגניים : ללא גלוטן
מרכיבים
- תפוחי אדמה - 5
- שמן קנולה - לטיגון עמוק
- מלח - לפי הטעם
- פפריקה מתוקה - כף (אפשר גם חריפה)
- רבקת שום - כפית
- פלפל שחור גרוס - לפי הטעם
הוראות הכנה
- מקלפים את תפוחי האדמה.
- חותכים את תפוחי האדמה לנתחי צ'יפס. זה יכול להיות מקלות או קוביות - העיקר שיהיו בעובי ס"מ.
- מחממים שמן בצ'יפסר ל140-150 מעלות.
- מכניסים את הצ'יפס פנימה ל7 דקות.
- מוציאים לנייר סופג וממתינים שיתקרר לטמפ' החדר.
- מרתיחים את השמן ל180-190 מעלות.
- מכניסים שוב את הצ'יפס ל7-8 דקות. לא פחות - אפילו אם רואים שהצ'יפס מקבל צבע.
- מוציאים לקערה נייר סופג וממתינים דקה שהשמן יספג.
- מוציאים מהקערה את הנייר הסופג - ומוסיפים את התבלינים.
- מקפיצים את הצ'יפס בתבלינים ומגישים.
זהו! מוכן!
מגישים עם מיונז או קטשופ או צ'ילי מתוק